Exportatorii americani de whiskey au probleme din cauza tarifelor punitive aplicate de Uniunea Europeană

Exportatorii americani de whiskey au probleme din cauza tarifelor punitive aplicate de Uniunea Europeană
scris 19 aug 2019

Exportatorii americani de whiskey au probleme din cauza tarifelor punitive impuse în iunie 2018 de Uniunea Europeană, un exemplu fiind distileria Mountain Laurel Spirits, care a pierdut brusc 10% din vânzări după ce distribuitorul său din Europa a renunțat să mai cumpere premiatul Dad’s Hat Pennsylvania Rye Whiskey, transmite Reuters.

Guvernele străine supuse unor tarife comerciale de către președintele Donald Trump au impus tarife de retorsiune distileriilor americane producătoare de bourbon și whiskey din secară, scrie News.ro.

Industria de profil este îngrijorată că noile tarife analizate de guvernul american ar putea avea ca efect aplicarea unor tarife și mai mari produselor lor comercializate pe piața europeană.

FOTO Decathlon retrage de pe piață un produs considerat periculos CITEȘTE ȘI FOTO Decathlon retrage de pe piață un produs considerat periculos

”Am trecut de la o afacere ușor profitabilă la profit zero”, a afirmat proprietarul Mountain Laurel, Herman Mihalich.

Exportatorii americani de whiskey încearcă să recupereze vânzările pierdute după un declin al livrărilor de 21% începând din iunie 2018, potrivit datelor Consiliului Băuturilor Spirtoase Distilate.

În cele 12 luni anterioare introducerii tarifelor, Statele Unite au exportat whiskey din secară și bourbon în valoare de 757 de milioane de dolari.

În perioada iulie 2018 - iunie 2019, exporturile au fost în valoare de 597 de milioane de dolari. Exporturile au o pondere considerabilă în vânzările de whiskey ale SUA, care au generat în 2018 venituri de 3,6 miliarde de dolari.

Consiliul Băuturilor Spirtoase Distilate a arătat că 63% din exporturile de whiskey ale Statelor Unite au fost penalizate cu tarife de retorsiune de către Uniunea Europeană, China, Turcia, Canada și Mexic. În prezent, UE aplică tarife de 25% pentru whiskey-ul din SUA.

Biroul Reprezentantului pentru Comerț al SUA se pregătește să aplice tarife de până la 100% pentru băuturi spirtoase și vinuri din UE în valoare de 1,8 miliarde de dolari, ca reacție la ajutoarele europene considerate ilegale acordate producătorului de avioane Airbus, aceasta fiind cea mai recentă evoluție într-un conflict comercial vechi de 15 ani dintre Europa și Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
whiskey
tarife