Vânzările de produse biodegradabile prin Carrefour generează afaceri în creștere explozivă la Prodplast

Vânzările de produse biodegradabile prin Carrefour generează afaceri în creștere explozivă la Prodplast
scris 19 aug 2019

Producătorul de mase plastice Prodplast și-a ameliorat profitabilitatea la 6 luni pe fondul unor afaceri în creștere explozivă, unde au primit contribuția pozitivă a Biodeck, societate din portofoliu prin care vând pungi și tacâmuri biodegradabile în lanțul de retail Carrefour.

Prodplast București (PPL), firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, a realizat în prima jumătate a acestui an venituri din vânzări în valoare de 36,32 milioane lei, în creștere cu 55,61% față de cele de 23,34 milioane lei de la S1 2018. Compania menționează în raportarea semestrială o contribuție de 36,64% la cifra de afaceri a vânzărilor prin Biodeck. Firma în care Prodplast deține 70,00% din capitalul social este specializată în fabricarea pungilor și tacâmurilor biodegradabile și are o deschidere foarte mare către piață printr-un acord convenit cu rețeaua de magazine Carrefour.

Este și contextul în care Prodplast și-a majorat de aproximativ 4 ori profitul din exploatare, la 1,98 milioane lei, de la aproximativ 498.000 de lei în primul semestru al anului trecut. Dinamica a fost chiar mai accelerată la nivelul rezultatului total global care a urcat cu aproape 8 ori, la 1,16 milioane lei, de la aproximativ 147.000 de lei.

Bermas Suceava își reduce profitul net semestrial. Datele încă nu acoperă sezonul estival, când crește consumul de bere CITEȘTE ȘI Bermas Suceava își reduce profitul net semestrial. Datele încă nu acoperă sezonul estival, când crește consumul de bere

La data de 30 iunie, activele totale ale Prodplast se ridicau la 96,36 milioane lei, fiind în creștere cu 5,72% față de cele de 91,14 milioane lei de la 1 ianuarie. În același interval de raportare, datoriile pe termen scurt au crescut cu 3,34%, la 15,02 milioane lei, de la 14,52 milioane lei, iar datoriile pe termen lung s-au dublat cu 13,48%, la 6,09 milioane lei, de la 3,02 milioane lei.

Prodplast, companie comtrolată de omul de afaceri Pogonaru prin firmele Nord SA și Floreasca Development, este listată la cota Bursei de Valori București, iar la ultimul preț de închidere de 2,5000 lei/acțiune, capitalizarea de piață a acesteia este de 42,68 milioane lei (9,03 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
prodplast
bvb
bursa
biodeck
florin pogonaru
carrefour