Exporturile franceze de vin și coniac scad, lovite și de închiderea restaurantelor, barurilor și magazinelor duty free

Exporturile franceze de vin și coniac scad, lovite și de închiderea restaurantelor, barurilor și magazinelor duty free
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2021

Decizia SUA de a impune tarife vamale suplimentare și restricțiile care au dus la închiderea restaurantelor, barurilor și magazinelor duty free din aeroporturi în multe țări au provocat anul trecut o scădere cu 13,9% a veniturilor exportatorilor francezi de vin și coniac, arată datele publicate joi de Federația Exportatorilor Francezi de Vinuri și Băuturi Spirtoase (FEVS), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările peste hotare de vin și coniac franțuzești - a doua mare categorie de export pentru Franța după industria aerospațială - au scăzut în 2020 cu două miliarde de euro, la 12,1 miliarde de euro (14,70 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

FOTO Noi tentative de fraudare a clienților serviciului OLX CITEȘTE ȘI FOTO Noi tentative de fraudare a clienților serviciului OLX

"Ne așteptăm la o redresare în 2021. Există o lumină la capătul tunelului, datorită campaniei de vaccinare", a afirmat adjunctul președintelui FEVS, Antoine Leccia, la o conferință de presă.

Livrările către SUA - cea mai mare piață externă pentru vinul și coniacul franțuzești - au scăzut cu 18% anul trecut, la 3,1 miliarde de euro.

Exporturile de vin nespumos franțuzesc (excluzând coniacul) către SUA ar urma să scadă anul acesta la 1,1 miliarde de euro, a avertizat președintele FEVS, Cesar Giron.

Și exporturile spre țările asiatice au scăzut anul trecut, în special cele către China (15%), Singapore (31%) și Hong Kong (6%).

Creșterea consumului la domiciliu a compensat doar parțial închiderea restaurantelor, barurilor și magazinelor duty free din aeroporturi, se arată în comunicatul FEVS.

Vânzările globale de șampanie și coniac au înregistrat fiecare scăderi de peste 20% anul trecut, dar Federația Exportatorilor Francezi de Vinuri și Băuturi Spirtoase și-a exprimat speranța că 2021 va fi un an mai bun, fiind obervate indicii pozitive în unele țări în trimestrul patru din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin franta
coniac