Firma B&B, importatorul cafelei Bristot, și-a mărit anul trecut afacerile cu 20%, la 3 milioane euro

Firma B&B, importatorul cafelei Bristot, și-a mărit anul trecut afacerile cu 20%, la 3 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2017

Compania românească B&B, importatorul unic al brandului de cafea Bristot, a înregistrat anul trecut din comercializarea cafelei și a unor produse complementare, precum ceai, ciocolată caldă și siropuri, o cifră de afaceri de 3 milioane euro, în creștere cu 20% față de 2015, a declarat, pentru News.ro, directorul național de vânzări al companiei, Călin Țiplea, care estimează pentru 2017 o majorare cu 15% a afacerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În 2015 firma de distribuție B&B SRL, care activează pe piața HoReCa ( hoteluri, restaurante și cafenele) de peste 25 de ani, a devenit unic importator al brandurilor de cafea Bristot si Vescovi, deținute de compania italiană Procaffé SpA,.

Procaffé face parte dintr-un grup de firme austriac, dar cafeaua este prăjită în Italia.

“După preluarea acestui business în anul 2015, a urmat o perioadă de tranziție, iar anul 2016 a fost încheiat pe creștere. La momentul preluării afacerii, aveam 1.100 de locații în care brandul Bristot era disponibil și importam anual 70-80 de tone de cafea în HoReCa”, a afirmat Țiplea.

Compania a înregistrat anul trecut o creștere de 20% a volumului de cafea distribuită, ca urmare a creșterii numărului de clienți noi cu 15% față de 2015.

De când a preluat business-ul, compania a început să repoziționeze brandul Bristot pe piața cafelei din României.

“Am încercat să oferim clienților noștri din HoReCa servicii de calitate superioară, formând o echipă din angajați vechi și traineri noi”, a menționat Țiplea.

Începând cu anul 2016, brandul de cafea Bristot se găsește și în magazinele de retail precum Auchan, Mega Image, Selgros sau Metro.

Aplicația de shopping Spring, cu un român co-fondator, a primit o investiție de 65 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Aplicația de shopping Spring, cu un român co-fondator, a primit o investiție de 65 de milioane de dolari

În prezent, Bristot furnizează servicii și produse din cafea în 45 de puncte 5 To Go. Circa 90% din cifra de afaceri cu cafea obținută de B&B provine din HoReCa.

Pentru acest an, firma și-a fixat ca obiective creșterea volumului de cafea distribuită în România cu 25% față de 2016 și majorarea cifrei de afaceri cu 15%

Compania profită, ca și alți jucători de pe acest segment, de apariția unei clase de români cu venituri medii și mari și gusturi tot mai rafinate.

“Lucrăm foarte mult la educarea consumatorului. Mergem înspre consumatori și aceștia încep să devină mult mai atenți la calitatea cafelei pe care o consumă, la modul de preparare și de prezentare”, a explicat reprezentantul B&B în cadrul evenimentului de lansare pe piața din România a primului blend de cafea creat de un barista român, câștigător în cadrul concursului internațional World Barista Camp 2016.

Managerul consideră că interzicerea fumatului în spațiile publice, din primăvara anului 2016, a avut un efect pozitiv, deoarece consumatorii sunt mai atenți la calitatea cafelei, chiar dacă a scăzut volumul de cafea consumată în restaurante și cafenele.

Deși a apărut un segment de consumatori de cafea cu gusturi sofisticate, 80% dintre români continuă să consume cafea lungă sau pe bază de lapte și doar 20% beau espresso.

Piața cafelei din România a ajuns în 2015 la un volum de 350.000 tone, potrivit ultimelor estimări ale companiei de cercetare Nielsen.

Principalii competitorii ai Bristot pe piața românească sunt Lavazza, Illy, Julius Meinl și Doncafe.

viewscnt
Afla mai multe despre
b&b
bristot