Fondatorul Alka și-a cesionat toate acțiunile către un vehicul înregistrat în Elveția. Operațiunea, la 6 zile după perchezițiile declanșate de DIICOT

Fondatorul Alka și-a cesionat toate acțiunile către un vehicul înregistrat în Elveția. Operațiunea, la 6 zile după perchezițiile declanșate de DIICOT
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 oct 2017

Fondatorul producătorului de dulciuri Alka, cetățeanul israelian Amir Krenzia, care deține întregul pachet de acțiuni al companiei, și-a cesionat întreaga participație către Amka Industries Holding, un vehicul înregistrat în Elveția având ca principal domeniu de activitate "achiziționarea și gestionarea investițiilor în companii elvețiene sau străine de toate tipurile".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El și-a transferat acțiunile atât la firma Alka SRL, cât și la Alka Trading, în valoare nominală totală de aproape 50 milioane lei.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Operațiunea a fost semnată pe 19 septembrie, la 6 zile după ce procurorii DIICOT Ploiești au declanșat zeci de percheziții în București și în șase județe, într-un dosar privind două grupări infracționale suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de 50 milioane lei prin evaziune fiscală și spălare de bani. Surse judiciare au transmis atunci pentru news.ro. că în acest caz ar fi vizat și producătorul de dulciuri Alka, precum și Ady Hirsch, directorul executiv al grupului.

Tranzacție: One United Properties, care a început construcția unui proiect exclusivist în Primăverii, cumpără cu peste 16 milioane euro clădirea de birouri North Gate din zona Pipera, la executare silită CITEȘTE ȘI Tranzacție: One United Properties, care a început construcția unui proiect exclusivist în Primăverii, cumpără cu peste 16 milioane euro clădirea de birouri North Gate din zona Pipera, la executare silită

La acel moment, Alka a transmis următorul punct de vedere: "De peste 20 de ani, de când este prezentă pe piața din România, Alka a respectat întotdeauna legislația în vigoare. Suntem o companie serioasă și responsabilă, iar activitatea noastră susține în mod direct peste 600 locuri de muncă. Pentru noi, reputația nepătată este cel mai de preț lucru, iar acest aspect reiese din întreg comportamentul nostru de afaceri. Precizăm că domnul Ady Hirsch, CEO Alka, nu se află printre persoanele asupra cărora s-au găsit sume de bani sau documente asociate acestei investigații. Atât domnul Ady Hirsch, cât și compania Alka sunt la dispoziția autorităților cu toate datele necesare pentru a putea conduce o investigație corectă, bazată pe informații total transparente. Suntem primii care sunt interesați să se facă lumină în această situație".

Alka, pe piață din 1994, ocupă poziția a doua, după Nestle, pe piața locală a napolitanelor, având anul trecut o cifră de afaceri de 86,5 milioane lei (19,2 milioane euro), în creștere cu 12,2% față de 2015.

Alka a trecut pe profit și a obținut un rezultat pozitiv de 3,7 milioane de lei, după pierderi de 1,2 milioane lei în 2015. Anul trecut, Alka avea 290 de angajați.

Compania este specializată în producția de biscuiți, cafea, napolitane, prăjituri și snacks-uri sărate.

viewscnt
Afla mai multe despre
alka
elvetia
diicot