Fondul de investiții Abris Capital Partners investește în cel mai mare furnizor de soluții de livrare e-commerce din Polonia

Fondul de investiții Abris Capital Partners investește în cel mai mare furnizor de soluții de livrare e-commerce din Polonia
scris 9 oct 2020

Abris Capital Partners, fondul de private equity de top din Europa Centrală, a semnat un acord pentru achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al companiei R2G Polska, care operează sub brandul Apaczka, cel mai mare mare furnizor de soluții de livrare e-commerce din Polonia.

Abris are o experiență vastă în sectorul de curierat și logistică, realizând cu succes investiții similare în trecut: spre exemplu, investiția în furnizorul de servicii de curierat din România Urgent Cargus (exit în 2018) și în compania de logistică e-commerce poloneză Siódemka (exit în 2014). Ambele au fost propulsate ca lideri de piață, într-un context de creștere a nevoilor clienților din sectorul comerțului electronic.

Inspectorii Antifraudă au declanșat operațiunea “Mercur”, cea mai amplă verificare a comerțului online nefiscalizat CITEȘTE ȘI Inspectorii Antifraudă au declanșat operațiunea “Mercur”, cea mai amplă verificare a comerțului online nefiscalizat

Compania nou achiziționată estimează că va beneficia de creșterea tot mai mare a comerțului electronic la nivel global. Conform previziunilor, cumpărăturile online, care au avut o creștere puternică și constantă în ultimele două decenii, vor continua pe același trend și în anii următori. Această tendință a fost accelerată și mai mult în 2020 de pandemia de coronavirus, concretizându-se într-o creștere de 35% din valoarea pieței în fiecare an.

Apaczka are sediul în Varșovia și funcționează ca o platformă tehnologică și integrator, oferind servicii complete de livrare pentru magazinele e-commerce și clienți de tip SOHO/SME (small office/home office). Apaczka susține companiile în dezvoltarea afacerilor lor, punând la dispoziția lor instrumente profesioniste pentru facilitarea operațiunilor logistice zilnice, iar în ultimii 10 ani a efectuat aproximativ 30 de milioane de livrări la peste 160 000 clienți. Compania a avut o creștere a veniturilor susținută în ultimii ani, depășind 30 milioane de euro în 2019.

Pe piața din România, Abris a realizat cu succes fuziunea dintre Cargus și Urgent, creând compania Urgent Cargus - un jucător puternic, numărul doi în acest sector – și consolidând astfel o piață a serviciilor de curierat foarte fragmentată, prin 5 achiziții de tip bolt-on și o fuziune. Pe parcursul investiției (2013-2018) compania a crescut de la circa 900 de angajați și 300 de contractanți la peste 1100 de angajați și 2000 de contractanți. În 2018, Urgent Cargus a fost vândută către Mid Europa Partners.

„Pe lângă continuarea strategiei curente de creștere a cotei noastre de piață și de întărire a poziției de lider, ne propunem să ducem și mai departe afacerea cu sprijinul oferit de Abris, prin dezvoltarea și implementarea a noi soluții pentru entitățile care operează în industria e-commerce. De asemenea, scopul nostru este să ajungem la noi segmente de piață prin platforma apaczka.pl”, menționează Grzegorz Iwaniuk, cofondator și președinte al R2G.

„Această tranzacție reprezintă dovada încrederii și angajamentului nostru continuu de a investi în companiile de tehnologie care se remarcă în Europa Centrală. În mod similar cu investiția noastră recentă în Global Technical Group, suntem în mod particular atrași de acele companii care dezvoltă și lansează tehnologie pentru a livra servicii tradiționale în mod mai eficient și care pot aduce în cele din urmă o schimbare în acele piețe”, afirmă Adrian Stănculescu, Head of Abris Romania și Partener.

Abris Capital Partners Ltd. este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală și de Est. 

viewscnt
Afla mai multe despre
e-commerce
abris
apaczka
r2g polska