FOTO Bolt, rivala Uber, va livra alimente cu o flotă de roboți

FOTO Bolt, rivala Uber, va livra alimente cu o flotă de roboți
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2023

Firma estonă de transport Bolt va începe să livreze alimente la ușile oamenilor cu o flotă de roboți care se conduc singuri, printr-un parteneriat cu firma de robotică Starship Technologies, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania a declarat că va începe să ofere livrări de alimente comandate online în orașul său de origine, Tallinn, mai târziu în acest an, într-o lansare inițială a roboților Starship, care au aproximativ dimensiunea unei valize, scrie News.ro.

Leroy Merlin România are un nou CEO, fost sportiv profesionist CITEȘTE ȘI Leroy Merlin România are un nou CEO, fost sportiv profesionist

”Suntem concentrați pe furnizarea de soluții complete pentru a face transportul local cât mai sustenabil posibil. Starship oferă un serviciu inteligent și foarte iubit, care și-a dovedit valoarea în ultimii cinci ani și suntem încântați să prezentăm acest serviciu mai multor oameni.”, a declarat Markus Villig, fondatorul și CEO-ul Bolt, într-un comunicat.

Bolt, una dintre cele mai apreciate companii tehnologice din Europa, cu o evaluare de 8,4 miliarde de dolari, și-a făcut un nume, concurând Uber pe piețele internaționale cheie ale gigantului de transport auto din SUA, în special în Marea Britanie.

De atunci, compania s-a extins în mai multe alte linii de afaceri, inclusiv livrare online de alimente și produse alimentare și scutere electronice.

Fondată în 2013 și cunoscută anterior ca Taxify, Bolt are aproximativ 100 de milioane de clienți în 45 de țări din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și America Latină.

VIDEO Volkswagen și-a anunțat planurile în fața investitorilor: reduceri de costuri „ca la sala de fitness” și ținte clare pentru fiecare marcă CITEȘTE ȘI VIDEO Volkswagen și-a anunțat planurile în fața investitorilor: reduceri de costuri „ca la sala de fitness” și ținte clare pentru fiecare marcă

Bolt a strâns fonduri de peste 2 miliarde de dolari până în prezent de la investitori, inclusiv Sequoia, unitatea IFC a Băncii Mondiale și Banca Europeană de Investiții.

Cum va funcționa

La fel cum se comandă mâncare online din aplicații în mod obișnuit, parteneriatul lui Bolt cu Starship va permite utilizatorilor să-și primească mâncarea de la roboți, prin atingerea unui buton.

Odată ce robotul ajunge la ușa clientului, acesta va putea apăsa un buton care îl deschide și va primi mâncarea sau alimentele.

Știrile marchează o etapă majoră în atingerea implementării comerciale a tehnologiei pe scară largă.

FOTO Directorul Ford Otosan a testat primele automobile Transit Courier produse în România. Ambasadoarea SUA a vizitat uzina din Craiova CITEȘTE ȘI FOTO Directorul Ford Otosan a testat primele automobile Transit Courier produse în România. Ambasadoarea SUA a vizitat uzina din Craiova

Bolt intenționează să înceapă livrările în Tallinn în următoarele luni și apoi să lanseze roboții pe alte piețe, la un moment dat.

Starship, cu sediul central în San Francisco și cofondată de unii dintre fondatorii Skype, operează deja o flotă de roboți de livrare autonomă în SUA.

În Statele Unite, serviciul este folosit în principal de studenți în parteneriat cu firma de livrare de alimente Grubhub.

Firma are o înțelegere similară în Marea Britanie și în alte țări europene cu firma britanică de băcănie Co-op.

Starship, care a strâns fonduri de aproximativ 200 de milioane de dolari până în prezent, este una dintre multele companii care testează utilizarea roboticii pentru livrarea de alimente și alte bunuri.

În Asia, companiile chineze s-au implicat devreme în această tendință.

Meituan, principala aplicație de livrare a alimentelor, își testa roboții în birouri și hoteluri încă din 2019.

Unele încercări de a face livrări folosind flote de roboți au fost lovite de eșecuri, deoarece utilizarea pe scară largă a tehnologiei a fost limitată.

În SUA, de exemplu, Amazon și-a încheiat testele pe teren ale Scout, un robot de livrare care trimitea pachete mici la casele clienților, în încercarea de a reduce costurile.

FOTO Bolt, rivala Uber, va livra alimente cu o flotă de roboți

viewscnt
Afla mai multe despre
bolt
livrare
roboti