FOTO Piața Gemeni din Capitală, închisă temporar de ANPC

FOTO Piața Gemeni din Capitală, închisă temporar de ANPC
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2022

Piața Gemeni din București, extrem de cunoscută bucureștenilor, a fost închisă temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, printre care produse expirate, depozitarea necorespunzătoare a mărfurilor și mizerie. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de aproape 140.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

ANPC a anunțat că echipe de comisari au verificat operatorii economici care activează în Piața Gemeni din Sectorul 2 al Capitalei, scrie News.ro.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Echipele de control au constatat că erau vândute produse nesigure, care nu aveau niciun element de identificare, unele produse lactate și preparate din carne vrac și ambalate erau expuse în vitrine cu rugină și mucegai, iar alte mărfuri erau expirate.

FOTO Piața Gemeni din Capitală, închisă temporar de ANPC


De asemenea, în vitrinele frigorifice comisarii ANPC au descoperit, după înlăturarea panourilor de protecție de la baza agregatelor, prezența ruginii și a insectelor moarte pe întreaga suprafață, strat grosier de impurități și praf, exfolierea stratului de vopsea.


Alte nereguli depistate au fost depozitarea ouălor vrac în același spațiu cu brânzeturi și măsline, comercializarea unor legume și fructe deshidratate și cu lovituri mecanice, vânzarea unor produse contrafăcute - vin expus în sticle tip din plastic cu etichete scrise de mână, comercializarea unor produse direct pe paviment.

FOTO Piața Gemeni din Capitală, închisă temporar de ANPC


Totodată, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au descoperit nereguli legate de condițiile de funcționare ale Pieței Gemeni. Astfel, pavimentul era depreciat în totalitate, cu grad avansat de uzură, cu strat gros de mâzgă și mucegai, pereți laterali afumați, nefinisați, cu zone cu rugină, cu tencuiala spartă, plăci de cărămidă lipsă, complet neigienizați, bazinul prezintă zone cu faianța lipsă sau plăci sparte, pavele și stâlpul din beton, din interiorul bazinului, deteriorat, tencuiala căzută, unele trepte de acces în unități erau rupte, erau animale prezente în piață, printre produsele expuse la vânzare.

FOTO Piața Gemeni din Capitală, închisă temporar de ANPC


"După acțiunea de control din Piața Delfinului, mi-am dat seama că lucrurile nu stau deloc așa cum m-aș fi așteptat. M-am hotărât să o iau la pas prin piețele Sectorului 2, acolo unde, așa cum am mai spus, în copilărie am mers însoțindu-mi bunicii la cumpărături. O nouă piață, o nouă dezamăgire. Piața ce demult se numea Galați, astăzi Gemeni, a rămas și ea încremenită într-o vreme lipsită de exigențele vieții pe care o trăim astăz. Mizerie, nepăsare, lucruri ce nu pot fi, din păcate, sancționate. Este mult de muncă și sunt decis să fac tot ce îmi stă în putință să schimb lucrurile în bine. Piața încurajează micul producător, nu marele bișnițar. Vreau produse românești vândute în condiții respectabile”, a declarat vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă.

În urma acțiunii de control au fost date amenzi în valoare de 137.000 de lei și a fost închisă temporar piața până la remedierea deficiențelor constatate.

FOTO Piața Gemeni din Capitală, închisă temporar de ANPC

viewscnt
Afla mai multe despre
piața gemeni
anpc