Fuziunea dintre Delhaize, proprietarul Mega Image, și retailerul olandez Ahold ar putea fi finalizată luna aceasta

Fuziunea dintre Delhaize, proprietarul Mega Image, și retailerul olandez Ahold ar putea fi finalizată luna aceasta
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 iul 2016

Fuziunea dintre retailerul olandez Royal Ahold și rivalul belgian Delhaize Group, proprietarul Mega Image, ar putea fi finalizată la sfârșitul lunii iulie, în situația în care cele două companii vor obține acordul autorităților din SUA, potrivit unui anunț făcut marți de cele două companii, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile au anunțat, în iunie anul trecut, că intenționează să fuzioneze, în urma tranzacției urmând să ia naștere un lanț de supermarketuri cu peste 6.500 de magazine și 375.000 de anagajați în Europa și SUA. Acționarii celor două companii și autoritățile belgiene din domeniul concurenței au aprobat tranzacția în luna martie, acordul autorităților americane fiind utima etapă necesară pentru finalizarea fuziunii.

În jurul orei 12:40, ora României, Acțiunile Delhaize erau în creștere cu circa 1,3%, pe bursa de la Bruxelles, iar titluri Ahold, tranzacționate la Amsterdam, erau în urcare cu 1,45%.

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanț de supermarketuri din România cu o rețea ce cuprinde în prezent 481 magazine în București, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image (216), Shop&Go (263), Gusturi Românești (2).

Metro cumpără compania de servicii alimentare Pro a Pro, pentru a se extinde pe piața franceză CITEȘTE ȘI Metro cumpără compania de servicii alimentare Pro a Pro, pentru a se extinde pe piața franceză

Anul trecut, Mega Image a obținut, pe piața locală, o cifră de afaceri de 3,56 miliarde lei (801 milioane euro), cu 26,6% mai mare decât în 2014, și aproape și-a dublat profitul net, la 102 milioane lei (23 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ahold
mega image
delhaize
fuziune
retailer