Google se extinde pe piața asiatică cu o investiție de 550 milioane de dolari în compania chineză de comerț electronic JD.com

Google se extinde pe piața asiatică cu o investiție de 550 milioane de dolari în compania chineză de comerț electronic JD.com
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2018

Google va investi 550 de milioane de dolari în compania chineză de comerț electronic JD.com, în cadrul strategiei de extindere a prezenței pe piețele asiatice și de îmbunătățire a capacității concurențiale în raport cu companii precum Amazon.com, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parteneriatul dintre cele două companii va mai include promovarea produselor JD.com prin intermediul serviciului de cumpărături al Google, scrie News.ro.

Acest parteneriat va ajuta JD.com să se extindă în afara Chinei și Asiei de Sud-Est și să își construiască o prezență notabilă în Statele Unite și Europa.

Acordul nu va include, deocamdată, alte inițiative majore ale Google în China, unde principalele servicii ale companiei americane sunt blocate din cauza refuzului său de a cenzura rezultatele căutărilor, așa cum prevede legislația locală.

Administratorul judiciar al Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, dar intrată în insolvență: Brandul poate depăși momentul de cumpănă CITEȘTE ȘI Administratorul judiciar al Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, dar intrată în insolvență: Brandul poate depăși momentul de cumpănă

Între investitorii JD.com se află compania chineză de media socială Tencent Holdings, grupul de comerț electronic Alibaba și Walmart.

Google își intensifică investițiile în Asia, unde dezvoltarea rapidă a clasei de mijloc și lipsa infrastructurii în retail, sectorul financiar și alte domenii a atras interesul unor giganți ai internetului din SUA și China.

Compania americană a cumpărat recent o participație la compania indiană de ride-hailing Go-Jek, iar surse apropiate situației au declarat că Google ar mai putea investi în startup-ul de comerț online Flipkart.

Google a refuzat să comenteze în legătură cu posibilul acord cu Flipkart.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
china
jd.com