Grupul alimentar american Mondelez, producătorul biscuiților Oreo, este afectat de un boicot

Grupul alimentar american Mondelez, producătorul biscuiților Oreo, este afectat de un boicot
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Grupul alimentar american Mondelez, prezent și pe piața din România, se confruntă cu un adevărat boicot în regiunea scandinavă din cauza faptului că în continuare este prezent în Rusia, astfel că a solicitat o întâlnire cu reprezentanții Guvernului norvegian pentru a-și proteja afacerile din regiune, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Companiile aeriene SAS și Norwegian Air, operatorul feroviar SJ, lanțul hotelier Strawberry, retailerul Elkjop, grupul de shipping Fjord Line precum și Asociația Norvegiană de Fotbal se numără printre entitățile care în ultimele zile au anunțat că vor înceta să mai vândă produse din portofoliul Mondelez, scrie Agerpres.

Primul proces pentru presupuse efecte secundare ale vaccinului BioNTech-Pfeizer intentat în Germania CITEȘTE ȘI Primul proces pentru presupuse efecte secundare ale vaccinului BioNTech-Pfeizer intentat în Germania

Grupul american, care produce dulciurile Oreo, Toblerone și alte mărci, are o prezență puternică în Norvegia și Suedia, via producătorii locali de ciocolată Freia și Marabou.

În timp ce unele companii occidentale și-au vândut activele din Rusia, după invazia declanșată anul trecut de Moscova în Ucraina, altele, printre care și Mondelez, au decis să rămână în Rusia, în pofida criticilor venite de la angajații din alte țări.

Companiile nordice au precizat că decizia lor de a înceta să mai vândă produse Mondelez are la bază un anunț venit în acest an de la Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina, care a trecut pe o listă neagră Mondelez dar și alte grupuri.

Într-un comunicat de presă difuzat duminică seara, Mondelez a informat că va încerca să obțină o întâlnire cu ministerele de resort din Norvegia pentru a-și exprima punctul de vedere, adăugând că nu a comercializat în Norvegia produse fabricate în Rusia. Grupul american a adăugat că politicile oficiale ar trebui să aibă la bază sancțiunile formale introduse de statele occidentale și alte națiuni, iar liniile directoare ar trebui să se bazeze pe criterii obiective care să trateze în mod egal toate companiile.

Mondelez subliniază că menține o activitate „limitată” în Rusia, în timp ce a oprit investițiile și publicitatea, și că a condamnat războiul din Ucraina.

Pe piața locală, Mondelez Romania, fosta Kraft Foods, este o companie de produse alimentare care deține mărci precum Milka, Jacobs sau Oreo.

viewscnt
Afla mai multe despre
biscuiti
oreo