Vinul zilei: o Fetească Neagră de la cea mai veche podgorie a Dobrogei, cu note de fructe negre de pădure, prune uscate și cafea la care se adaugă taninuri ferme, dominate de gemuri dulcege

Vinul zilei: o Fetească Neagră de la cea mai veche podgorie a Dobrogei, cu note de fructe negre de pădure, prune uscate și cafea la care se adaugă taninuri ferme, dominate de gemuri dulcege
scris 9 iun 2023

Epiphanie 2019 de la Via Viticola, recomandarea noastră de astăzi, este o Fetească Neagră care bifează fără efort preferințele unui segment larg al publicului. Vinul este obținut din "revelația soiurilor românești", mulți spunând că Feteasca Neagră este pentru noi ce este Tempranillo pentru spanioli sau Sangiovese pentru italieni.

Crama Via Viticola se află lângă dealurile Saricii și ale Niculițelului. Pe cele 400 de hectare de teren sunt plantate soiuri precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rin, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Petit Verdot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon sau Merlot.

Vinurile Via Viticola sunt complexe, cu personalitate, relevante pentru terroir-ul de la marginea Deltei.

Vinul zilei, Epiphanie 2019, este un vin elegant, cu arome olfactive de fructe negre de pădure, prune uscate și cafea, cu un gust complex, intens, cu taninuri ferme, dominate în principal de gemuri dulcege. Degustați vinul la 17-18 grade Celsius, în diverse combinații culinare diverse, cum ar fi preparatele din vânat, brânzeturile maturate sau deserturile din ciocolată neagră și fructe de pădure.

Diana Pavelescu: “Un nume foarte îndrăzneț pentru un vin. Este Feteasca Neagră revelația soiurilor românești? Alături de acest vin m-aș putea lansa în dezbateri filozofice și nu glumesc deloc, doar degustându-l și gândindu-mă ce să scriu despre el am ajuns la strategii de promovare și descrierea României prin prisma vinurilor pe care le produce și exporta. Însă revenind cu picioarele pe pământ și cu paharul în mâna recunosc că anul 2019 a fost unul deosebit pentru Feteasca Neagră. Multe arome de fructe negre supra coapte, fiind culeasă târziu, prune uscate, mure, lemn dulce, cafea și piper negru. Senzația de dulce și de catifea datorată alcoolui ridicat, de 14,9% este echilibrată însă foarte bine de taninurile ferme, coapte și bine definite, ce conferă vinului o structură zveltă și prietenoasă.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin