FOTO Produse retrase de la vânzare din cauza contaminării cu o substanță toxică și cancerigenă

FOTO Produse retrase de la vânzare din cauza contaminării cu o substanță toxică și cancerigenă
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2023

Mai multe loturi de porumb prăjit și Snack Mix pentru bere furnizate de Mogyi România au fost retrase din magazine și de la clienți din cauza contaminării cu aflatoxină, o substanță care provoacă afecțiuni ale ficatului, inclusiv cancer, anunță Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul ANSVSA, furnizorul SC Mogyi România SRL a solicitat retragerea de la comercializare și de la clienți a mai multor loturi de porumb prăjit, din cauza contaminării cu aflatoxină, scrie News.ro

EXCLUSIV Planurile unicornului Klarna pentru România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planurile unicornului Klarna pentru România

Astfel, este vorba despre produsele Mexicorn cu chilli 70 g (loturile 231110, 231221, 240111, cu termenele de valabilitate 10.11.2023, 21.12.2023 și 11.01.2024), Mexicorn cu sare 70 g (lot 240110, termen de valabilitate 10.01.2024) și Snack Mix Bere 80 g (lot 240120, termen de valabilitate 20.01.2024)

Acestea au fost retrase din magazinele Kaufland, Cora, Metro Cash & Carry, Carrefour, Profi.

Clienții care au cumpărat aceste produse sunt sfătuiți să nu le consume și să le returneze, urmând a primi contravaloarea lor sau același produs, dar din alt lot.

Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chilli și Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare.

Aflatoxina este o substanță toxică și cancerigenă, produsă de unele ciuperci care se dezvoltă pe cereale și alte produse vegetale (alune), iar consumul duce la afectarea ficatului.

FOTO Produse retrase de la vânzare din cauza contaminării cu o substanță toxică și cancerigenă

viewscnt
Afla mai multe despre
snack mix
porumb prăjit