Grupul Sphera își extinde rețeaua de restaurante KFC în Italia

Grupul Sphera își extinde rețeaua de restaurante KFC în Italia
scris 16 sep 2019

Strategia Sphera Franchise Group de extindere la nivel internațional continuă, odată cu deschiderea celui de-al doilea restaurant KFC din orașul Genova, în cadrul stației feroviare Brignole, conform partneriatului cu Grandi Stazioni Retail S.p.A, companie care administrează 14 din cele mai mari stații feroviare din Italia, semnat în mai 2018.

Este cea de-a 15-a unitate KFC deschisă în decursul a doi ani, în Italia. 

Compania braziliană de IT Stefanini anunță un nou joint-venture în România, o companie de marketing digital full service CITEȘTE ȘI Compania braziliană de IT Stefanini anunță un nou joint-venture în România, o companie de marketing digital full service

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din România și deține companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell.

În România, lanțul de restaurante KFC numără 77 de restaurante atât în București, cât și în alte orașe precum Timișoara, Arad, Botoșani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Pitești sau Brașov. De asemenea, KFC România operează două restaurante la Chișinău, Republica Moldova și 15 în Italia.

În prima jumătate a acestui an, Sphera Franchise Group (SFG) a realizat vânzări în restaurante de 445,56 milioane lei, în creștere cu 27,28% față de 350,07 milioane lei în perioada similară din 2018.

Nu mai puțin de 74,70% din această activitate cade în sarcina restaurantelor KFC din România, unde compania a încasat 322,86 milioane lei, cu 19,19% mai mult decât în primul semestru al anului trecut. Cheltuielile în restaurante s-au majorat cu 30,05%, la 394,72 milioane lei, de la 303,50 milioane lei, astfel încât profitul din exploatare în unitățile de alimentație publică a sporit cu 9,19%, la 50,84 milioane lei, de la 46,56 milioane lei. În același răstimp, cheltuielile generale și administrative au avansat cu 4,65%, la 26,41 milioane lei, de la 25,24 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul sphera
kfc
italia