Grupul suedez Electrolux a achizitionat producătorul de hote Best

Grupul suedez Electrolux a achizitionat producătorul de hote Best
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2017

Grupul suedez Electrolux a anunțat achiziționarea producătorului de hote Best, care face parte din grupul Broan-Nu Tone, un producător și distribuitor nord-american de produse rezidențiale de ventilație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Best a avut în 2016 vânzări nete de 42 de milioane de euro (echivalentul a aproximativ 400 de milioane de coroane suedeze) și 450 de angajați, în principal în unitățile de producție din Cerreto d’Esi, centrul Italiei, și în Zabraze, sudul Poloniei.

Grupul Broan-Nu Tone va continua să proiecteze, să producă și să comercializeze brand-ul Best de produse de ventilație pentru bucătărie în nordul Americii. 

 
Achiziția se află sub rezerva aprobării de către autoritățile de reglementare internaționale, iar finalizarea acesteia este așteptată în cel de-al treilea trimestru al anului 2017 .

ANALIZĂ Ce haine și accesorii își doresc românii și ce buget alocă pentru a-și achiziționa produsele favorite CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Ce haine și accesorii își doresc românii și ce buget alocă pentru a-și achiziționa produsele favorite

Electrolux, al doilea mare jucător pe piața globală a electrocasnicelor, a raportat vânzări de 381 milioane de coroane suedeze (40,4 milioane euro) în România anul trecut, în creștere cu 21,7% față de 2015, când vânzările au atins 313 milioane de coroane.

Electrolux este acționar majoritar al fabricii omonime din Satu Mare, unde produce electrocasnice și accesorii. Grupul mai deține o divizie de vânzări și marketing în București. La finele anului trecut, grupul avea 818 angajați în România, în urcare de la 775 angajați în decembrie 2015.

La nivel global, Electrolux a înregistrat anul trecut vânzări consolidate de 121,1 miliarde de coroane (12,85 miliarde euro), în scădere cu 2% față de anul precedent. 

viewscnt
Afla mai multe despre
electrolux
bedt