Guvernul britanic va interzice în Anglia vânzarea de energizante copiilor

Guvernul britanic va interzice în Anglia vânzarea de energizante copiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2018

Miniștrii britanici vor interzice vânzarea de Red Bull, Monster Energy și alte astfel de energizante copiilor în Anglia din cauza îngrijorărilor privind efectul pe care aceste băuturi le au asupra sănătății copiilor, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi va începe o consultare privind această decizie iar guvernul britanic a comunicat că principala întrebare va fi dacă restricțiile să se aplice până la vârsta de 16 sau de 18 ani, scrie News.ro.

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat această decizie vine în contextul strategiei guvernului pentru a contracara obezitatea în rândul copiilor. Ea a adăugat că este necesară analizarea consumului de băuturi energizante pentru că „ele sunt vândute la prețuri mai mici decât băuturile răcoritoare”.

FOTO Carrefour a adus ca CEO pentru România un fost inspector de finanțe, din pepiniera care i-a format pe actualul președinte al Franței Emmanuel Macron, pe Jean-Claude Trichet și pe Pascal Lamy CITEȘTE ȘI FOTO Carrefour a adus ca CEO pentru România un fost inspector de finanțe, din pepiniera care i-a format pe actualul președinte al Franței Emmanuel Macron, pe Jean-Claude Trichet și pe Pascal Lamy

Principalul motiv pentru interzicerea vânzării către copii este nivelul ridicat de cafeină din băuturile energizante, care poate duce la numeroase probleme de sănătate pentru copii, printre care dureri de cap sau stomac, hiperactivitate și probleme cu somnul.

O doză de 250ml de Red Bull conține în jur de 80mg de cafeină, aproape aceeași cantitate ca o doză similară de cafea, dar de trei ori mai multă decât una de Coca-Cola.

De asemenea, energizantele au cantități mai mari de zahăr decât băuturile răcoritoare. Conform guvernului britanic, energizantele au cu 60% mai multe calorii și cu 65% mai mult zahăr decât băuturile răcoritoare iar zahărul este una dintre cauzele principale ale obezității.

viewscnt
Afla mai multe despre
red bull
monster energy