Hornbach România are un nou Director General. Schimbare după aproape 20 de ani

Hornbach România are un nou Director General. Schimbare după aproape 20 de ani

Radu Oniga

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

Radu Oniga va prelua funcția de director general al Hornbach în România. El îi succedă lui Mugurel-Horia Rusu, care a deținut funcția de director general începând din 2005. În România, Hornbach Baumarkt AG operează în prezent 9 magazine de materiale de construcții și grădinărit cu Drive In, precum și magazinul online hornbach.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Radu Oniga, 43 de ani, a studiat în cadrul Academiei de Studii Economice București (secția cu predare în limba germană). A lucrat apoi ca achizitor de produse non-food în cadrul unei companii internaționale. În 2006, s-a alăturat companiei în calitate de angajat în domeniul achizițiilor (achizitor) pentru gama de produse din lemn, materiale de construcții și prefabricate.

În 2017, a preluat conducerea regională a Departamentului e-business și, în această calitate, a jucat un rol-cheie în impulsionarea dezvoltării magazinului online din România și a digitalizării modelului de afaceri.

Exporturile de whiskey american în UE au crescut puternic CITEȘTE ȘI Exporturile de whiskey american în UE au crescut puternic

Mugurel-Horia Rusu, a cărui carieră la Hornbach a început în Austria, în 1996, a contribuit la înființarea filialei din România. El a condus pe plan local magazinele, primul fiind deschis în București în anul 2007. În urma transferului de responsabilitate către Radu Oniga, Mugurel-Horia Rusu va continua să sprijine Grupul cu expertiza sa în calitate de consilier.

Grupul este un concern DIY independent, condus de o familie, listat la Bursa de Valori din Frankfurt, și a generat vânzări nete de 6,3 miliarde de euro în anul financiar 2022/23.

Fondată în 1877, este singura companie din sectorul bricolajului cu o istorie care se întinde pe șase generații. Compania de retail operează în prezent 169 de magazine de bricolaj și centre de grădinărit, două magazine specializate și magazine online în nouă țări europene. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hornbach românia
radu oniga