IKEA - amendată pentru că și-a spionat angajații

IKEA - amendată pentru că și-a spionat angajații
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2021

Subsidiara din Franța a grupului Ikea, cel mai mare comerciant mondial de mobilă, a fost condamnată marți la plata unei amenzi de un milion de euro după ce a fost găsită vinovată pentru stocarea datelor personale cu privire la angajați, date pe care le-a obținut în mod incorect, informează Reuters și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De asemenea, fostul director general al Ikea France, Jean-Louis Baillot, a fost găsit și el vinovat în acest dosar și a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare. De asemenea, judecătorii l-au amendat pe Jean-Louis Baillot cu 50.000 de euro pentru stocarea datelor personale, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Subsidiara din Franța a grupului suedez Ikea a fost acuzată că și-a spionat angajații timp de mai mulți ani, de violarea vieții private prin colectarea de informații legate de conturile lor bancare precum și pentru că, uneori, a utilizat angajați sub acoperire pentru a scrie rapoarte despre personal. Acuzațiile s-au concentrat pe perioada 2009-2012, deși procurorii susțin că spionarea angajaților a început în anii 2000.

Procurorii francezi au cerut o amendă de două milioane de euro pentru Ikea France, care este deținută de grupul suedez Ingka Group, proprietarul magazinelor de mobilă Ikea.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În hotărârea sa publicată marți, tribunalul corecțional din Versailles (regiunea Parisului) a decis că acuzații sunt vinovați de "colectarea de date cu caracter personal printr-un mijloc fraudulos" dar i-a condamnat la pedepse mai mici decât cele cerute de procuratură, care i-a acuzat de "supraveghere în masă".

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a țară, pe 21 martie 2007. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiție de 90 de milioane de euro, care a creat 600 de noi locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
amenda
franta