IKEA retrage șase tipuri de ciocolată care nu sunt sigure pentru alergicii la alune și migdale

IKEA retrage șase tipuri de ciocolată care nu sunt sigure pentru alergicii la alune și migdale
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2016

Retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare IKEA, care are un magazin în zona comercială Băneasa din București, anunță că retrage șase tipuri de ciocolată și îi informează pe clienții care au cumpărat batoane de ciocolată cu lapte cu merișoare sau cu alune de pădure, bucăți de caramel ori pastă tartinabilă cu aromă de ciocolată că acestea nu sunt sigure pentru persoanele alergice la alune și/sau migdale și îi cheamă pe cei care nu le-au consumat încă să le aducă înapoi la magazin, unde vor primi înapoi suma integrală pe care au plătit-o pentru produs.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Produsele rechemate sunt Choklad Lingon & Blåbär (18,5 lei), Choklad Ljus (2,5 lei), Choklad Nöt (4 lei), Godis Chokladkrokant (20 lei), Godis ChokladrÅn (9,5 lei) și Chokladkrokand Bredbar (12 lei), scrie News.ro.

”Alunele și migdalele au fost găsite frecvent, și nu ocazional, în cele șase produse, ceea ce subliniază că aceste produse de ciocolată nu sunt sigure pentru a fi consumate de către persoanele alergice sau sensibile la acești alergeni. Informația de pe etichetă nu raportează suficient de clar prezența frecventă a acestor ingrediente”, informează retailerul.

Compania îi așteaptă pe clienții alergici la alune sau migdale, care au cumpărat produsele respective aflate în termenul de valabilitate, să le aducă înapoi în magazinul Ikea din București, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Termenul de valabilitate se găsește pe spatele ambalajului (AAAA/LL/ZZ A – anul, L – luna, Z – ziua de fabricație).

Magazinul IKEA din București a vândut aproximativ 247.000 de bucăți din cele șase produse și nu a înregistrat sesizări din partea consumatorilor.

EXCLUSIV Antreprenorii cer Guvernului să îi scape de bon fiscal dacă emit factură și chitanță. Solicitarea, luată în calcul de Finanțe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Antreprenorii cer Guvernului să îi scape de bon fiscal dacă emit factură și chitanță. Solicitarea, luată în calcul de Finanțe

În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găsește la vânzare în magazinul IKEA din București.

IKEA a mai rechemat patru produse de la începutul anului și până acum: ciocolata neagră Chokland Mork, pentru că avea conținut de lapte și alune insuficient declarat, bazele de lampadar și de veioză Gothem, din cauza riscului de șoc electric, pelerina de liliac Lattjo, după ce trei copii au avut urme și zgârieturi în zona gâtului în timpul jocului, și barierele de siguranță Patrull, care pot permite căderea copiilor pe scări.

Grupul suedez a deschis în 2007 primul și singurul  magazin din România, situat în nordul Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea