Încep înscrierile pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice. Timp de șapte zile, persoanele fizice își pot crea conturi de utilizator în aplicație

Încep înscrierile pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice. Timp de șapte zile, persoanele fizice își pot crea conturi de utilizator în aplicație
scris 14 mai 2021

”Săptămâna aceasta, Vinerea Verde vine cu o veste bună pentru toți cetățenii: începând cu 14 mai, se dă startul Programului Național Rabla pentru Electrocasnice. Este programul prin care oricine dorește să își înlocuiască un aparat electrocasnic vechi, cu consum mare de energie, cu unul nou, cu consum redus, o poate face cu un ajutor financiar de la Fondul pentru Mediu”, a transmis MInisterul Mediului.

La rândul lor, reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu au precizat că ”persoanele fizice își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică, timp de 7 zile, în vederea înscrierii în Programul Rabla pentru Electrocasnice”, scrie News.ro.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Programul are anul acesta un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, estimându-se peste 200.000 de beneficiari.

Sunt eligibile nouă categorii de produse: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiționat, televizoare, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Persoanele care doresc să beneficieze de oricare dintre cele nouă categorii de echipamente, trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu și să își genereze contul de utilizator.

Programul are trei etape:

Etapa 1: 21 mai – 04 iunie, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparatele frigorifice.

Etapa 2: între 04 și 18 iunie, pentru televizoare, laptopuri și tablete.

Etapa 3: 18 iunie – 02 iulie, pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

ULTIMA ORĂ eMAG, amendă substanțială în Ungaria în urma unei anchete, pentru promoții de reduceri și prețuri considerate înșelătoare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ eMAG, amendă substanțială în Ungaria în urma unei anchete, pentru promoții de reduceri și prețuri considerate înșelătoare

Sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, 400 de lei pentru mașini de spălat vase, având cel puțin noua clasa energetică D, la mașinile de spălat rufe cel puțin clasa energetică C, 400 de lei pentru aparatele de aer condiționat care trebuie să fie în cel puțin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare clasele energetică cel puțin E, 400 de lei pentru televizoare, având cel puțin clasa energetică E, 400 de lei pentru uscătoarele de rufe A++, 200 de lei pentru aspiratoare, consumul să fie mai mic de 43 kilowatti oră pe an și 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.

"În ediția trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem și în prima fază, printr-un proces foarte simplu se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic. Trebuie să menționeze nume, prenume, localitate, județ, cod numeric personal, adresă de email și număr de telefon valid și are opțiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate și o declarație pe propria răspundere că punem la dispoziția AFM datele personale”, a afirmat Tanczos Barna.

viewscnt
Afla mai multe despre
programul rabla
electrocasnice