Inditex, proprietarul Zara, i-ar putea trimite în șomaj tehnic pe toți cei 25.000 de angajați din magazinele din Spania

Inditex, proprietarul Zara, i-ar putea trimite în șomaj tehnic pe toți cei 25.000 de angajați din magazinele din Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2020

Inditex, proprietarul Zara, i-ar putea trimite în șomaj tehnic pe toți cei 25.000 de angajați din magazine deținute în Spania, dacă starea de urgență se va prelungi dincolo de data de 15 aprilie, a declarat vineri un oficial al companiei, acesta fiind un semn al modului în care daunele economice provocate de epidemia de coronavirus s-ar putea înrăutăți. Alte companii mari, cum sunt Seat, Volkswagen și Renault, au luat deja această măsură, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații din centrele de logistică, birourile centrale și operațiunile de producție nu vor fi afectați, a spus oficialul. Sediul central al Inditex din Arteixo, nordul Spaniei, este centrul nervos al operațiunilor grupului de modă, scrie News.ro.

Hotelurile și restaurantele din România au oprit angajările și au amânat cu 2-3 luni contractele semnate pentru aducerea de personal asiatic CITEȘTE ȘI Hotelurile și restaurantele din România au oprit angajările și au amânat cu 2-3 luni contractele semnate pentru aducerea de personal asiatic

Spania a declarat sâmbată stare de urgență pentru o perioadă de 15 zile, ordonând închiderea barurilor, restaurantelor și a majorității magazinelor, precum și restricționarea transporturilor.

Magazinele Inditex din Spania, inclusiv cele ale brandului Zara, au fost închise, dar angajații au fost plătiți în continuare.

Producătorii auto Seat, Volkswagen și Renault, precum și fast-food-urile Burger King, se numără printre companiile care au plasat deja în șomaj tehnic mii de angajați din Spania.

Operatorul aerian Iberia a anunțat joi că va trimite în șomaj tehnic până la 90% din personalul navigant, în condițiile în care avioanele sunt consemnate la sol.

Rețeaua de magazine a Inditex din Spania este cea mai mare deținută de grup, generând aproximativ o șesime din vânzările sale globale.

viewscnt
Afla mai multe despre
zara
inditex
somaj tehnic