ULTIMA ORĂ Primul mall din România închis - Băneasa Shopping City își întrerupe activitatea temporar

ULTIMA ORĂ Primul mall din România închis - Băneasa Shopping City își întrerupe activitatea temporar
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2020

Centrul comercial Băneasa Shopping City își întrerupe activitatea în perioada 23 martie – 16 aprilie 2020, în contextul actual al epidemiei de COVID-19, fiin primul centru comercial care ia această decizie.

Urmărește-ne și pe Google News

Duminică, Profit.ro a anunțat că un grup de retaileri, printre care Peeraj Group (cel mai mare grup de francize de modă din România), Il Passo, Cărturești și Benvenuti, solicită închiderea mall-urilor din România.

Ulterior, și Organizația Patronală a Retailerilor din România - RORETAIL a cerut declararea în mod oficial a pandemiei Covid-19 drept eveniment de forță majoră pentru toți comercianții români, închiderea imediată a centrelor comerciale de tip mall, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor, precum și scutirea, amânarea, prorogarea sau reeșalonarea plății taxelor și impozitelor aferente perioadei fără activitate.

„Este o situație fără precedent pentru noi. În toată activitatea noastră nu am fost nevoiți să luăm o decizie similară, însă evenimentele recente și momentele dificile cu care societatea se confruntă, ne obligă la responsabilitate. Suntem conștienți că măsura va avea un impact economic semnificativ asupra afacerilor noastre, însă acum este esențial să avem o atitudine care facilitează preventia. Ne dorim să rămânem uniți în demersurile de a proteja, să fim responsabili și să trecem cu bine peste această perioadă dificilă!”, a declarat astăzi Arthur Popa, CEO la Băneasa Shopping City.

Băneasa Shopping City face parte din complexul imobiliar Băneasa, controlat de omul de afaceri Gabriel ”Puiu” Popoviciu, care cuprinde magazinul Ikea, închis și acesta, o galerie Carrefour și un magazin Brico Depot.

EXCLUSIV Proprietarii de restaurante se reprofilează după ce Guvernul le-a închis localurile. Mircea Dinescu intră pe nișa de livrări și le va trimite pachete clienților. Cu tot cu lăutari purtând măști medicale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii de restaurante se reprofilează după ce Guvernul le-a închis localurile. Mircea Dinescu intră pe nișa de livrări și le va trimite pachete clienților. Cu tot cu lăutari purtând măști medicale

Băneasa Shopping City a fost deschis în 2008 în urma unei investiții de 150 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
baneasa shopping city