Jeff Bezos se retrage azi de la conducerea Amazon. Andy Jassy, viitorul șef al companiei, va primi acțiuni de peste 200 milioane de dolari

Jeff Bezos se retrage azi de la conducerea Amazon. Andy Jassy, viitorul șef al companiei, va primi acțiuni de peste 200 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2021

Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei, renunță de azi la funcția sa de CEO al Amazon, companie pe care a fondat-o în 1994 și care între timp a devenit cea mai mare și mai valoroasă din lume. Bezos va rămâne președinte al Consiliului de Administrație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon.com Inc intenționează să-i acorde viitorului director general Andy Jassy acțiuni suplimentare de peste 200 milioane de dolari, care vor fi plătite într-un termen de 10 ani, a anunțat cel mai mare retailer online global într-un document prezentat autorităților de reglementare, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Amazon va înregistra acordarea celor 61.000 de acțiuni pe 5 iulie, data la care Jassy îi va succeda lui Jeff Bezos în prima prima tranziție a conducerii de la înființarea companiei, în anul 1994.

Valoarea exactă a compensației va depinde de cum vor fi tranzacționate acțiunile când vor fi plătite în următorii ani, încurajându-l pe Jassy să stimuleze creșterea unei companii a cărei capitalizare bursieră se ridică în prezent la 1.770 miliarde de dolari.

De asemenea, remunerația de bază a lui Jassy va fi de 175.000 de dolari. Pe lângă această sumă, el va avea 45,3 milioane de dolari în acțiuni acordate anterior, pe care le-a dobândit în 2021, și 41,5 milioane de dolari în acțiuni pe care le-a obținut în 2020.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Sumele sunt mai reduse decât cele primite de directorii generali rivali din industria tehnologiei.

Astfel, șeful Microsoft Corp, Satya Nadella, are 215 milioane de dolari în acțiuni pe care le-a dobândit în anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2020, pe lângă salariul de bază de 2,5 milioane de dolari.

Totodată, directorul general al Apple Inc, Tim Cook, 281,9 milioane de dolari în acțiuni pe care le-a dobândit în 2021.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Jeff Bezos, chiar dacă avea un salariu mai mic, este cea mai bogată persoană din lume deoarece este cel mai mare acționar al Amazon.

În luna mai, Jeff Bezos a stabilit data la care va demisiona din funcția de director general. Bezos, care a transformat Amazon dintr-o librărie cu vânzări pe internet într-un gigant de cumpărături online, a anunțat că Andy Jassy, în prezent șeful diviziei de cloud computing (AWS), va fi noul director general din 5 iulie.

"Am ales această dată, deoarece are o valoare sentimentală pentru mine", a declarat Bezos, la adunarea acționarilor Amazon.

Acesta a explicat că, pe data de 5 iulie 1994, a fost înregistrată compania Amazon.

Bezos, în vârstă de 57 de ani și cu o avere personală de aproape 200 de miliarde de dolari, se va axa pe noi produse și inițiative. În plus, intenționează să se concentreze pe compania sa de nave spațiale - Blue Origin - și pe ziarul său, The Washington Post. Amazon a cumpărat de curând studiourile MGM.

Amazon este unul din cele mai cele mai valoroase branduri din lume, capitalizarea sa bursieră fiind estimată în jur de 1.770 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
andy jassy
amazon