Jumbo revine pe creștere în România

Jumbo revine pe creștere în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 aug 2022

Retailerul elen de jucării Jumbo a revenit pe creștere în România, consemnând primul avans lunar de la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News

Vânzările Jumbo pe piața locală au urcat cu 3% în iulie raportat la perioada similară a anului trecut, după scăderi în fiecare lună din acest an.

În perioada ianuarie-iulie, vânzările Jumbo România au scăzut cu 5% în ritm anual.

FOTO Retailerul britanic Buy Whole Foods Online, lansat de doi veri, a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Retailerul britanic Buy Whole Foods Online, lansat de doi veri, a intrat în România

La nivelul grupului, vânzările Jumbo au crescut cu 3% în iulie și cu aproximativ 11% de la începutul anului, în pofida condițiilor de piață nefavorabile.

“Lanțul global de aprovizionare a fost violent perturbat, iar echilibrul a fost definitiv răsturnat, provocând o criză severă și continuă în comerțul cu amănuntul. În aceste condiții, vânzările nu pot egala perioada de dinaintea pandemiei și nici nu favorizează decizii sau dezvoltări ambițioase în afaceri”, arată compania într-o notă pentru investitori.

Jumbo deține 15 hipermarketuri în România, dintre care 4 în București-Ilfov și câte unul în orașele Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov și Craiova, ultimul deschis toamna trecută.

Potrivit planurilor anunțate anterior, retailerul grec va deschide un nou hipermarket în România în acest an, la Sibiu, rețeaua locală urmând să crească la 18 magazine până la finele anului viitor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
vanzari jumbo romania
jumbo sibiu
jumbo iasi
magazin online jumbo