KFC și Taco Bell se extind

KFC și Taco Bell se extind
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2019

Brandurile KFC și Taco Bell se extind la Sibiu, prin intermediul Grupului Sphera Franchise, deținătorul celor două francize pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, deține companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell.

FOTO Iulian Stanciu, șeful eMAG, readuce pe piață brandul TV Diamant CITEȘTE ȘI FOTO Iulian Stanciu, șeful eMAG, readuce pe piață brandul TV Diamant

În România, lanțul de restaurante KFC include 77 de restaurante în București, Timișoara, Arad, Botoșani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Pitești, Brașov. De asemenea, KFC România operează două restaurante la Chișinău, Republica Moldova, și zece în Italia.

În prezent, sunt peste 360 de restaurante Taco Bell în 27 de țări din afara Statelor Unite, iar obiectivul de extindere internațională a brandului vizează 1.000 de locații până în 2022. Compania și francizele sale operează peste 7.000 de restaurante care generează vânzări de peste 9 miliarde de dolari. Obiectivul brandului este acela de a deveni o companie cu vânzări globale de 15 miliarde de dolari și cu 9.000 de restaurante la nivel mondial, până în 2022.

La nivel local, Taco Bell s-a lansat în România în octombrie 2017 și deține în prezent 6 unități: 4 în București, în centrele comerciale AFI Cotroceni, Park Lake Shopping Center, Mega Mall și Băneasa Shopping Center, 1 unitate în Cluj-Napoca, în centrul comercial Iulius Mall, și 1 unitate în Sibiu, în centrul comercial Shopping City Sibiu.

Sphera Franchise Group (SFG) a înregistrat în 2018 vânzări în restaurante în valoare de 771,20 milioane lei, în creștere cu 34,5% față de cele de 573,17 milioane lei din 2017. Nu mai puțin de 76,0% din aceste încasări au fost reprezentate de veniturile de 586,46 milioane lei din restaurantele KFC din România, care au crescut cu 18,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
kfc
taco bell
sphera franchise