Kika își reduce capitalul social cu peste 19 milioane euro

Kika își reduce capitalul social cu peste 19 milioane euro
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 8 dec 2015

Retailerul de mobilă și decorațiuni Kika, care deține un singur magazin în România, în București, își reduce capitalul social cu 86,5 milioane lei (19,4 milioane euro), suma fiind returnată proprietarului – grupul sud-african Steinhoff, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Steinhoff deține Kika prin compania austriacă MEG Möbelhandels. După reducere, capitalul social al companiei Kika Mobilier este de 9,76 milioane lei.

”Având în vedere că societății (MEG Möbelhandels) i-a fost adus la cunoștință că, în urma unor pierderi, stabilite prin situațiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al Kika (determinat ca diferență între totalul activelor și totalul datoriilor acesteia), s-a diminuat la mai puțin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, (…) societatea trebuie să procedeze la reducerea capitalului social al Kika astfel încât Kika să respecte prevederile legale”, potrivit deciziei proprietarului.

Reducerea capitalului social al Kika va avea loc prin reducerea numărului de părți sociale de la 27.502 la 2.789 părți sociale, iar suma de 86,5 milioane lei cu care se reduce capitalul social se va transfera în întregime către MEG Möbelhandels.

Kika a deschis magazinul din România în decembrie 2008, lună în care cifra de afaceri s-a situat la 6 milioane lei, iar în 2009 a crescut până la 49,8 milioane lei. În anii următori, afacerile Kika au scăzut până la 45,7 milioane lei în 2013, după care au trecut pe creștere (+15,5%) în 2014, la 52,8 milioane lei. În același timp, Kika nu a reușit să treacă pe profit, dar și-a redus pierderile până la 2,1 milioane lei în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
kika
mobilă
reducere
capital social