L'Oréal ar putea vinde The Body Shop pentru circa 1 miliard de euro

L'Oréal ar putea vinde The Body Shop pentru circa 1 miliard de euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 feb 2017

Compania franceză L'Oréal ia în calcul vânzarea lanțului de magazine The Body Shop, pentru aproximativ 1 miliard de euro, au afirmat două surse apropiate situației pentru Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

L'Oréal a cumpărat lanțul de origine britanică în urmă cu 11 ani. The Body Shop este prezent în România cu 8 magazine, operate în regim de franciză de compania Ginkgo România.

The Body Shop a fost fondat de antreprenoarea britanică Dame Anita Roddick în 1976. Primul magazin The Body Shop s-a deschis în Brighton, pe coasta de est a Angliei, iar rețeaua numără în prezent peste 3.000 de magazine din peste 60 de țări.

Acționarii Metro au aprobat divizarea grupului în două companii CITEȘTE ȘI Acționarii Metro au aprobat divizarea grupului în două companii

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Ginkgo România, compania care operează lanțul The Body Shop pe piața locală, a încheiat anul 2015, cel mai recent pentru care există date oficiale, cu afaceri de circa 5,2 milioane de lei, în creștere de la 4,7 milioane de lei în 2014.

La nivel global, vânzările sunt în declin. Lanțul de magazine a raportat în ultimul trimestru al anului fiscal 2015 cele mai slabe vânzări din ultimii zece ani, în scădere cu aproape 6% comparativ cu aceeași perioadă din 2014. În prima jumătate a anului trecut, vânzările au scăzut cu 0,6% în ritm anual, iar pierderea operațională s-a accentuat, la 22 de milioane de euro.

The Body Shop nu are o contribuție majoră la vânzările și rezultatele grupului francez din care face parte.

La începutul acestui an, L’Oreal a cumpărat trei mărci de produse pentru îngrijirea pielii de la Valeant Pharmaceuticals.

viewscnt
Afla mai multe despre
the body shop
cosmetice
l'oreal
valeant
produse naturale
vanzare
ginkgo românia