Lanț major de pantofi, numărul 2 în Germania, în insolvență. “Faliment ciudat”

Lanț major de pantofi, numărul 2 în Germania, în insolvență. “Faliment ciudat”
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2023

Tribunalul Districtual din Hamelin a deschis procedura preliminară de insolvență a distribuitorului de încălțăminte Reno, relatează Wirtschaftswoche în ediția sa online. Aproximativ 1.000 de angajați sunt afectați de decizie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit companiei, Reno operează în prezent în Germania în jur de 180 de sucursale. Prin urmare, cererea de insolvență depusă afectează numai sucursalele germane, nu și companiile din Austria și Elveția, arată Ziarul Românesc.

Consiliul Concurenței a declanșat investigații privind posibile înțelegeri de stabilire a prețurilor la ulei de floarea soarelui, unt și zahăr CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a declanșat investigații privind posibile înțelegeri de stabilire a prețurilor la ulei de floarea soarelui, unt și zahăr

În Germania, compania este pe locul 2, după Deichmann.

“Faliment ciudat”

Wirtschaftswoche scrie despre “Falimentul ciudat” al lanțului de retail de pantofi Reno. În urmă cu doar câteva luni, filiala Reno din Germania și magazinul online au fost transferate de la grupul de vânzare cu amănuntul de pantofi Osnabrück HR Group către un nou proprietar.

La doar șase luni de la schimbarea proprietății, Reno Schuh GmbH și Reno Schuhcentrum GmbH, companiile de bază ale lanțului de retail de pantofi Reno, au declarat faliment .

Ministerul bulgar al Agriculturii deschide un magazin alimentar. Compania de stat a scăzut prețurile de două ori în decurs de o lună: Vom depune un proiect de lege în care să existe un model de control al suprataxării CITEȘTE ȘI Ministerul bulgar al Agriculturii deschide un magazin alimentar. Compania de stat a scăzut prețurile de două ori în decurs de o lună: Vom depune un proiect de lege în care să existe un model de control al suprataxării

De fapt, întreaga industrie se luptă în prezent cu criza economică. Mai multe lanțuri de pantofi au depus deja faliment în ultimele luni. Companiile au dat vina pe consecințele pandemiei corona și pe starea de spirit în scădere a consumatorilor pentru acest lucru. Reno este, de asemenea, considerată în criză de ceva vreme.

Valul de falimente în retail continuă. Mai multe lanțuri de retail au depus faliment în ultimele luni. Peek & Cloppenburg au fost afectați la începutul lunii martie. Retailerul de îmbrăcăminte caută salvare în procedura scutului de protecție. Retailerii de pantofi au fost loviti recent de alți doi giganți din industrie, Görtz în septembrie 2022 și Salamander în decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
pantofi
reno