Lidl a inaugurat primul centru logistic din zona de est a țării și pregătește alte magazine

Lidl a inaugurat primul centru logistic din zona de est a țării și pregătește alte magazine
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 9 mai 2019

Lidl a inaugurat cel de-al cincilea centru logistic din țară și primul din zona de est a țării, în apropierea orașului Roman, în comuna Cordun, care va deservi 50 de magazine din zona Moldovei, și plănuiește deschiderea a două magazine, în Vatra Dornei și Gura Humorului, în următoarea lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții companiei au decis deschiderea celui de-al cincilea centru logistic pentru eficientizarea proceselor de aprovizionare și de distribuție, ca urmare a extinderii rețelei cu cel puțin 15 magazine anual, atingând pragul de 243 de magazine, și, automat, a creșterii distanțelor de transport al produselor către magazine.

„Până săptămâna trecută, pentru magazinele din partea de nord a Moldovei marfa era livrată de la centrul regional din Iernut, județul Mureș, iar pentru cele din partea de sud de la centrul din Nedelea, lângă Ploiești. Drumurile erau foarte lungi, iar prin deschiderea acestui centru logistic, distanța medie de livrare la un magazin Lidl este de 150 kilometri. Am redus astfel distanța cu mai mult de 15% față de situația anterioară”, a spus Vincent Martin, Director Regional Roman, Lidl România.

Înțelegere între Lidl și Dedeman CITEȘTE ȘI Înțelegere între Lidl și Dedeman

Centrul logistic a creat 190 de locuri de muncă, atât în zona operațională, cât și în cea administrativă, angajații beneficiind de un proces de școlarizare într-unul dintre depozitele Lidl din țară, la Iernut, Nedelea, Chiajna sau Lugoj.

Depozitul are o suprafață construită totală de 44.960 metri pătrați, pe o suprafață a terenului de 132.000 metri pătrați, și va deservi 50 de magazine Lidl din zona de est a țării.

Retailer-ul a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Retailer-ul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează în jur de 10.500 de magazine și mai mult de 150 de centre în 29 de țări la nivel mondial. În prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajați, dintre care peste 6.000 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 240 de magazine și 5 centre logistice, în Roman, Chiajna, Nedelea, Iernut și Lugoj.

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
retail
centru logistic
magazine