Lidl introduce în Marea Britanie limite la ardei, roșii și castraveți

Lidl introduce în Marea Britanie limite la ardei, roșii și castraveți
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2023

Lidl este cel mai recent supermarket care a introdus, în Marea Britanie, limite la vânzările anumitor fructe și legume din cauza penuriei de produse proaspete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au de la magazinele online din România clienții de pe piețele regionale de interes (Bulgaria, Grecia, Polonia, Slovacia și Ungaria), perspectivele economice ale comerțului online în anul 2023, răspunsurile pieței de curierat la cerințele tot mai specifice ale clienților, în contextul provocărilor anului, vor fi prezentate la Conferințele „Barometrul e-Commerce”, organizate de Profit.ro în parteneriat cu DPD România și devenite deja o tradiție. În acest an, conferința va fi organizată pe 7 martie, la Marriott Grand Hotel Bucharest, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Retailerul a pus limite de trei per client la vânzările de ardei, roșii și castraveți.

Urmează mișcări similare ale Tesco, Aldi, Asda și Morrisons.

Apetitul de tequila al Europei agravează o criză de agave CITEȘTE ȘI Apetitul de tequila al Europei agravează o criză de agave

Supermarketurile britanice se confruntă în prezent cu o penurie a unor fructe și legume, ceea ce a determinat unele magazine să raționalizeze numărul de produse care pot fi cumpărate de un client. „Condițiile meteorologice dificile din sudul Europei și Africa de Nord au perturbat recolta unor fructe și legume, în special roșii și ardei”, a declarat Andrew Opie, un oficial al federației de retail BRC, citat de Le Figaro.

Federația a confirmat că unele magazine din țară au introdus limite temporare în ceea ce privește cantitatea de produse pe care clienții o pot cumpăra pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea. Perturbarea „este de așteptat să dureze câteva săptămâni”, a adăugat Andrew Opie. „Supermarketurile sunt capabile să gestioneze problemele legate de lanțul de aprovizionare și colaborează cu fermierii pentru a se asigura că clienții pot avea acces la o gamă largă de produse proaspete”.

Fermierii români, sub asaltul cerealelor din Ucraina, au un mare deficit de cash refuzând să vândă la preț infim stocurile uriașe. Risc de producții mai mici în acest an. \ CITEȘTE ȘI Fermierii români, sub asaltul cerealelor din Ucraina, au un mare deficit de cash refuzând să vândă la preț infim stocurile uriașe. Risc de producții mai mici în acest an. "Situație fără precedent în ultimii zeci de ani."

„Ca și alte supermarketuri, ne confruntăm cu dificultăți de aprovizionare pentru unele produse cultivate în sudul Spaniei și în Africa de Nord”, a declarat un purtător de cuvânt al lanțului Asda. „Am introdus o limită temporară de trei unități per produs pentru un număr foarte mic de fructe și legume”, a adăugat el. Măsura vizează loturi de roșii, ardei, castraveți, salată, salată, broccoli, conopidă și zmeură. Dincolo de aceste probleme punctuale, fermierii britanici au avertizat în decembrie că Marea Britanie se îndreaptă spre o criză a aprovizionării cu alimente din cauza creșterii galopante a costurilor pentru industrie.

Guvernul a anunțat marți, cu ocazia conferinței anuale a NFU (National Farmers’ Union), principalul sindicat agricol din țară, peste 168 de milioane de lire sterline de subvenții pentru fermierii britanici în acest an pentru „a stimula inovarea, a sprijini producția de alimente, a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea animalelor și a proteja mediul”. Subvențiile vor fi plătite în paralel cu introducerea „schemelor de gestionare ecologică a terenurilor”, care urmează să înlocuiască ajutoarele UE după Brexit, a precizat executivul într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
fructe
legume. rationalizare