McDonald’s - record și noi restaurante pregătite

McDonald’s - record și noi restaurante pregătite
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2019

Premier Capital plc, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în șase țări europene, a înregistrat un profit înainte de taxe de 23 de milioane de euro în anul 2018 (an fiscal încheiat la 31 decembrie 2018), în creștere comparativ cu cele 20 de milioane de euro înregistrate în 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, grupul a înregistrat o creștere de 11,5% a cifrei de afaceri, cu venituri de 294 milioane de euro. Cu peste 8.000 de angajați în 146 de restaurante din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România, a fost stabilit un nou record de clienți în spațiile McDonald`s - 119 milioane de clienți, cu 7 milioane mai mulți față de 2017.

FOTO Un restaurant din Marea Britanie a servit din greșeală unui client o sticlă de vin de 4.500 de lire sterline CITEȘTE ȘI FOTO Un restaurant din Marea Britanie a servit din greșeală unui client o sticlă de vin de 4.500 de lire sterline

Fiecare țară din grup a înregistrat creșteri semnificative, Lituania înregistrând cel mai mare avans în 2017, de 19%, urmată de Grecia (13,8%), România (11,2%), Estonia (9,1%), Letonia (8,9%) și Malta (7,5%).

Premier Capital a deschis 10 restaurante noi anul trecut: opt în România, unul în Lituania și unul în Grecia. Patru restaurante au fost închise în rețea, iar trei restaurante din România si Țările Baltice au fost renovate.

Perspectivele de dezvoltare a grupului rămân pozitive pentru toate piețele și orientate către o creștere durabilă. În Țările Baltice, Malta și România, McDonald’s rămâne lider de piață în sectorul restaurantelor cu servire rapida. Grupul continuă să crească cota de piață și baza de clienți prin îmbunătățirea continuă a experiențelor oferite clienților în restaurante. În Grecia, în pofida concurenței puternice a brandurilor locale și internaționale și a unui mediu economic dificil, rezultatele se îmbunătățesc, iar cota de piață crește.

13 restaurante noi urmează să fie deschise anul acesta. Deschiderea noilor restaurante presupune o investiție de 64 de milioane de euro planificată pentru extinderea portofoliului de restaurante în România, Grecia, Țările Băltice și Malta, obiectivul propus este acela de a ajunge la un număr de 176 de restaurante până în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier capital plc
mcdonald’s