Miliardarii austrieci de la Alpla pun aproape stăpânire pe piața românească de PET-uri

Miliardarii austrieci de la Alpla pun aproape stăpânire pe piața românească de PET-uri

Fabrica Amraz din România

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 13 iun 2017

Producătorul austriac de ambalaje din plastic Alpla, cel mai mare jucător din industria europeană de profil, va cumpăra și producătorul de poliester thermoplastic Amraz de lângă București, după ce în februarie a preluat un alt jucător pe piața românească, Star East Pet din Brașov, specializat în producția de preforme PET.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Tranzacția este analizată acum de Consiliul Concurenței.

Amraz este deținută integral de compania olandeză Plasinject.

Pe piața românească de PET-uri, care deservește companii precum Coca Cola, Pepsi, Bergenbier, mai este și Pet Star Holding din Slobozia.

Tranzacție între constructori: Sudarc cumpără de la Consproiect două terenuri și o clădire, de 1,5 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție între constructori: Sudarc cumpără de la Consproiect două terenuri și o clădire, de 1,5 milioane euro

Grupul Alpla este prezent în România din 2010, prin fabrica de ambalaje din plastic Alpla Plastic, situată în Pantelimon. Fabrica are circa 40 de angajați și a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri netă de 26,14 milioane lei și un profit de 1,6 milioane lei.

La nivel global, austriecii dețin 160 de unități de producție în 43 de țări, dintre care 66 în Europa. Grupul are 17.300 de angajați și venituri anuale de circa 3,3 miliarde de euro.

Activele Amraz pe care urmează să le achiziționeze ALPLA România sunt utilizate în producerea de preforme de polietilen tereftalat (PET).

FOTO NEPI inaugurează la finalul anului Shopping City Râmnicu Vâlcea, investiție de 40 de milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO NEPI inaugurează la finalul anului Shopping City Râmnicu Vâlcea, investiție de 40 de milioane de euro

Consiliul Concurenței a autorizat în luna aprilie preluarea de către Grupul ALPLA  a companiei  Star East Pet S.R.L. Star East Pet produce preforme de polietilen tereftalat (PET) – pentru fabricarea flacoanelor PET pentru produse alimentare și nealimentare. Principala activitate de producție a societății este reprezentată de fabricarea preformelor PET pentru a produce flacoane de 0,5 – 6 litri, în variantă transparentă sau colorată pentru îmbutelierea băuturilor carbogazoase (CSD), sucurilor, apei minerale, berii și a altor tipuri de produse, precum lichid de parbriz, alcool etc.

Consiliul Concurenței va evalua preluarea activelor Amraz România,  în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpla
pet
amraz