Miliardarul brazilian Abilio Diniz a devenit al treilea mare acționar al Carrefour

Miliardarul brazilian Abilio Diniz a devenit al treilea mare acționar al Carrefour
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2016

Peninsula Participacoes Ltda, vehiculul de investiții al familiei miliardarului brazilian Abilio Diniz, și-a majorat participația deținută la Carrefour SA, la doar câteva săptămâni după ce retailerul francez l-a nominalizat pe magnat pentru un loc în Consiliul de Administrație, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri, Peninsula a anunțat că a achiziționat încă 2,98% din titlurile Carrefour, astfel încât participația familiei Diniz în Carrefour a ajuns la 8,05%.

"Această investiție este în linie cu strategia pe termen lung a companiei Peninsula și reflectă încrederea în potențialul de creștere al Carrefour", se arată în comunicatul grupului brazilian.

Reprezentanții Carrefour nu au comentat informația.

Grupul german Metro vrea să se separe în două entități CITEȘTE ȘI Grupul german Metro vrea să se separe în două entități

Peninsula, care gestionează active de peste 10 miliarde de reali (două miliarde de lire sterline) nu a precizat dacă vrea încă un loc în Consiliul de Administrație sau dacă intenționează să-și majoreze participația.

Familia Diniz devine astfel al treilea mare acționar al Carrefour, depășind fondul american de investiții Colony Capital, care deține o participație de 5,8%. Primii doi acționari principali sunt familia Moulin, proprietar al Galeries Lafayette, cu o participație de 11,51%, și miliardarul Bernard Arnault, fondatorul grupului de produse de lux LVMH, cu 8,99%.

Miercuri dimineață, acțiunile Carrefour înregistrau un avans de 3,68%, la 24,39 euro, la Bursa de la Paris.

În România, Grupul Carrefour numără 173 de magazine, dintre care 27 hipermarketuri 'Carrefour', 92 supermarketuri 'Market', 44 de magazine de proximitate 'Express', nouă magazine de proximitate 'Contact' și un magazin de comerț online:  www.carrefour-online.ro. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
abilio diniz
carrefour