Ministrul britanic de Finanțe îndeamnă populația să continue să ia masa în oraș

Ministrul britanic de Finanțe îndeamnă populația să continue să ia masa în oraș
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2020

Ministrul britanic de Finanțe, Rishi Sunak, i-a îndemnat luni pe concetățeni să continue să ia masa în oraș și după expirarea schemei guvernamentale care prevede subvenționarea meselor la restaurant, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această schemă urmează să expire marți, 1 septembrie, scrie Agerpres.

Inițiativa 'Eat out to Help Out' (Mănâncă în oraș și ajută) a fost destinată să ajute sectorul ospitalității, care a fost afectat în mod deosebit de pandemia de coronavirus. Conform acestei scheme, în luna august, cei care au luat masa în primele trei zile ale săptămânii la restaurantele participante la program au beneficiat de un discount de 50% pentru orice comandă, reducerea fiind de până la 10 lire sterline pentru fiecare persoană, inclusiv copiii, Guvernul acoperind diferența.

Decathlon lansează un nou serviciu CITEȘTE ȘI Decathlon lansează un nou serviciu

Potrivit datelor publicate de portalul online Open Table, schema a fost atât de populară încât peste 64 de milioane de mese au fost luate în oraș în cadrul acestei inițiative.

"Această schemă ne reamintește de ce ne place să luăm masa în oraș și îi îndemn pe cetățeni să mențină acest elan și să ajute în continuare la relansarea noastră economică. Vreau să mulțumesc celor care s-au reîndrăgostit de localul lor preferat, managerilor care au petrecut săptămâni pentru a se asigura că restaurantele lor sunt sigure, precum și șefilor, ospătarilor și ospătărițelor din întreaga țară care au muncit din greu...tuturor celor care au ajutat la protejare a 1,8 milioane de locuri de muncă din sectorul ospitalității", a spus Rishi Sunak, într-un comunicat de presă.

Cifrele Open Table arată că numărul mediu de locuri ocupate la restaurante în zilele de luni, marți și miercuri ale lunii august a acestui an a fost cu 95% mai mare față de perioada similară din 2019.

Premierul britanic Boris Johnson a introdus o carantină națională în luna martie, iar luni Trezoreria britanică a anunțat că aproximativ 80% dintre firmele din industria ospitalității au încetat activitatea în aprilie, iar 1,4 milioane de muncitori au fost trimiși în șomaj, cel mai mare număr din orice sector.

Mai multe lanțuri de restaurante au anunțat deja că vor continua să ofere discounturi și în luna septembrie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul britanic de finanțe
rishi sunak