Ministrul Economiei: Au apărut la raft ape îmbuteliate despre care nu știm nimic

Ministrul Economiei: Au apărut la raft ape îmbuteliate despre care nu știm nimic
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2017

Ministerul Economiei urmărește, prin revizuirea legii apelor minerale, să verifice mai bine proveniența apelor îmbuteliate, în condițiile în care există la raft produse despre care nu se știe nimic, existând un risc de îmbolnăvire a populației, a declarat marți, a afirmat marți ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, după dezbaterile din Comisia economică, industrii și servicii din cadrul Senatului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șimon a anunțat, în cadrul discuțiilor, că întregul pachet legislativ privind reglementarea sistemului de redevențe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere și hidrominerale, va fi revizuit și va fi votat în Parlament în luna februarie a anului viitor, scrie News.ro.

Ministerul are două interese prin legea apelor minerale, care vizează controlul calității apei și a numărului de sticle îmbuteliate, a precizat ministrul.

Fabrica Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, cea mai mare unitate de pielărie și încălțăminte din regiune în anii \'80 - scoasă la vânzare de Fisc. Terenurile fabricii, de 10.000 de metri pătrați, atractive pentru dezvoltatori imobiliari CITEȘTE ȘI Fabrica Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, cea mai mare unitate de pielărie și încălțăminte din regiune în anii '80 - scoasă la vânzare de Fisc. Terenurile fabricii, de 10.000 de metri pătrați, atractive pentru dezvoltatori imobiliari

”Apar la raft fel și fel de ape îmbuteliate, așa numitele ape de masa, despre care nu știm nimic. Nu știm de unde provin, nu știm câte sticle s-au îmbuteliat. Există două riscuri: riscul îmbolnăvirii populației pentru că nu cunoaștem care este calitatea apei, și există riscul unei fraude fiscale deoarece nu știm câte sticle se îmbuteliază”, a afirmat Șimon.

Legat de redevențele care vor fi impuse în cazul concesiunilor resurselor minerale, petroliere și hidrominerale, ministrul consideră că trebuie stabilit un nivel corect atât pentru stat, cât și pentru mediul de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
apa