Nestle îl aduce la administrarea afacerilor din România pe șeful companiei pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord

Nestle îl aduce la administrarea afacerilor din România pe șeful companiei pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord
scris 30 mai 2017

Producătorul elvețian de produse alimentare Nestle a revocat-o din postul de administrator al operațiunilor din România pe germanca Anita Baldauf, în funcție din ianuarie 2014, și l-a adus în locul acesteia pe francezul Nicolas Brondel, șef al afacerilor Nestle pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Brondel conduce operațiunile Nestle în aceste regiuni din octombrie 2014, lucrând în companie încă din 2000.

Recent, Nestle a anunțat că a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 750 de milioane de lei, în creștere cu 13% față de 2015, și că estimează pentru acest an o majorare a afacerilor cu 8%.

Nestle comercializează pe piața din România produse pentru copii, cereale și batoane, produse culinare, cafea și băuturi, napolitane și ciocolată, hrană pentru animale și înghețată. Potrivit directorului general al Nestle România, unele dintre cele mai mari creșteri ale vânzărilor în România au fost înregistrate la categoria băuturi și cafele, care reprezintă 18% din portofoliul companiei.

Omul de afaceri Cristian Preotu, care livrează pieței branduri premium de vin și gastronomie, își vinde unui francez participația la Chef Market CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Cristian Preotu, care livrează pieței branduri premium de vin și gastronomie, își vinde unui francez participația la Chef Market

Nestle activează pe piața din România de 20 de ani și are o fabrică în Timișoara unde produce napolitanele Joe și cafeaua solubilă Nescafe. Anual, circa 35-40% din volumul total de produse fabricate în România este exportat în 25 de țări.

În România, compania are 900 de angajați. La nivel global, Nestle deține peste 2.000 de brand-uri pe care le vinde în 189 de țări. Compania are aproximativ 335.000 de angajați, 436 de fabrici și în 2016 a înregistrat o cifră de afaceri de 89,5 miliarde de franci elvețieni.

Principalul concurent al Nestle atât în România, cât și la nivel global este Unilever.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
brondel