Numărul biletelor de cinema vândute în România a crescut în 2017 cu peste 11%

Numărul biletelor de cinema vândute în România a crescut în 2017 cu peste 11%
scris 14 feb 2018

Numărul biletelor de cinema vândute în România a crescut în 2017 cu peste 11%, potrivit unui raport al Union Internationale des Cinémas (UNIC), organism ce reprezintă asociații ale rețelelor și operatorilor europeni, prezentat miercuri.

Raportul arată o creștere ușoară a numărului de bilete vândute în Europa anul trecut. Pentru toate cele 36 de teritorii ale UNIC, creșterea a fost de 2,1%, numărul de bilete vândute depășind 1,3 miliarde, scrie News.ro.

Box office-ul românesc a cunoscut o creștere de 14% față de anul 2016, iar numărul de bilete vândute, de 11,3%. Potrivit cifrelor provizorii, 14,5 milioane de bilete au fost vândute la cinematografele din România, cifră apropiată de cea înregistrată în Ungaria și Austria.

Record anticipat de vânzări de ciocolată în România. Cine sunt cei mai puternici jucători de pe piață CITEȘTE ȘI Record anticipat de vânzări de ciocolată în România. Cine sunt cei mai puternici jucători de pe piață

Cele mai vizionate filme în țară au fost „The Fate of the Furious”, „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, „Star Wars: The Last Jedi”, „Thor: Ragnarok” și „Fifty Shades Darker”.

Rusia deține recordul

Rusia a depășit, pentru prima dată, anul trecut, 200 de milioane de bilete vândute, devenind teritoriul european cel mai important din acest punct de vedere, cu 213,6 milioane de bilete. Îi urmează Franța, cu 213 milioane de bilete vândute și Marea Britanie, cu 170,6 milioane de bilete vândute.

În Marea Britanie, box office-ul a înregistrat o creștere de 2,5%, iar numărul biletelor vândute a crescut cu 1,4%, în timp ce Franța a cunoscut al treilea cel mai bun an din ultimele cinci decenii.

Mai multe date vor fi transmise pe parcursul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete
cinema
film