O abație belgiană a reluat producția de bere după 200 de ani

O abație belgiană a reluat producția de bere după 200 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2021

Călugării de la Abația Grimbergen din Belgia au început să producă din nou bere, pentru prima dată în mai bine de două secole, folosind o instalație care produce o ediție specială a berii de masă care poartă numele abației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Abația, a cărei emblemă este o pasăre phoenix cu motto-ul latin ''Ardet nec consumitur'' (''Ars, dar nu distrus''), a ars de două ori din temelii și a fost jefuită de trupele franceze în 1798, punând capăt unei tradiții de fabricare a berii care datează din secolul al XII-lea, scrie Agerpres.

Preotul Karel Stautemas, care este pe cale de a finaliza studii despre prepararea berii, a spus că fabricarea berii a fost o a ''doua viață'' pentru abațiile belgiene, iar comunitatea celor 15 canoane norbertine a fost entuziasmată de reluarea activității.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

''Principala activitate era religia, însă prepararea berii era o necesitate întrucât în perioada aceea din timpul Evului Mediu apa nu era potabilă și era și o modalitate de plată'', a spus el.

Abația, fondată în 1128, a început să aibă legături cu producătorii comerciali de bere din 1958, când firma locală Maes i-a plătit pe călugări ca să folosească numele Grimbergen și emblema phoenixului pentru ''berea de abație'' pe care o fabricau aici. Carlsberg din Germania deține acum drepturile globale.

Noua stație de producție dorește să combine o tradiție de 900 de ani a fabricării berii, descrisă în cărțile din biblioteca abației, cu noi tehnici și inovații. Pentru a celebra deschiderea de joi, abația lansează trei noi sortimente de bere Grimbergen.

Marc-Antoine Sochon, un fabricant de bere din cadrul Carlsberg, care supervizează facilitatea, cu o producție de 10.000 de hectolitri pe an, a spus că unul dintre noile sortimente s-a inspirat din tradiția medievală de a folosi malț afumat.

DOCUMENT Noile măsuri de relaxare de la 1 iunie. Fără mască în anumite condiții la birou, nunți și botezuri permise, spectacole cu 1.000 de participanți. Facilități pentru cei vaccinați și centre de vaccinare la stadioane CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noile măsuri de relaxare de la 1 iunie. Fără mască în anumite condiții la birou, nunți și botezuri permise, spectacole cu 1.000 de participanți. Facilități pentru cei vaccinați și centre de vaccinare la stadioane

''Ideea este să faci teste, experimente și să încerci lucruri noi în ceea ce privește materia primă, mici mostre'', a spus el.

Proiectul dorește să folosească în principal recolte locale, iar în acest scop, abația a plantat hamei și ierburi în grădinile sale, descoperind pe parcelă un vechi os de vacă folosit la limpezirea berii.

Călugării Grimbergen respectă regulile călugărilor trapiști fabricanți de bere, chiar dacă ei nu aparțin ordinului trapist, potrivit cărora trebuie să producă în interiorul zidurilor abației, să controleze operațiunea și să orienteze profiturile către cheltuielile de întreținere ale abației și acțiuni caritabile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grimbergen
belgia
bere