Gigantul american Procter&Gamble, din industria FMCG, a schimbat conducerea firmelor din România, înlocuindu-l pe Hans Dewaele cu Elena Kudryashova, potrivit datelor din Monitorul Oficial.
Schimbarea este valabilă pentru toate cele trei firme prin care P&G activează în România: Procter&Gamble Distribution, Procter&Gamble Marketing Romania și Detergenți SA.
”Asociații hotărăsc (...) revocarea dlui Hans Alexander Joris Dewaele, din calitatea dereprezentant legal al Societății, începând cu data de 1 iulie 2016 și numirea unui nou reprezentant, începând cu aceeași dată, (...) Asociații hotărăsc ca, începând cu data de 1 iulie 2016, să o numească în calitatea de reprezentant, pe Dna Elena Kudryashova”, se arată în Monitorul Oficial.
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Potrivit datelor disponbile pe platforma LinkedIn, Elena Kudryashova, de origine rusă, a fost anterior country manager al P&G Israel.
Hans Dewaele conduce operațiunile din România din februarie 2013, în paralel coordonând și activitatea P&G din țările din regiunea Balcanilor (Bulgaria, Moldova, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Albania, Macedonia și Kosovo).
Procter&Gamble este prezentă în România din 1992. Fabrica de la Urlați este, în prezent, singura pe care grupul o are în România, după ce, în 2014, a decis să vândă fabrica de detergenți de la Timișoara grupului german dalli. Parte a înțelegerii dintre cele două grupuri a fost atunci și asigurarea unui contract de aprovizionare între dalli group și P&G. Astfel, dalli a acceptat să producă la Timișoara încă pentru doi-trei ani atât detergent pudră pentru rufe (Ariel, Tide, Bonux) și detergentul de vase Fairy.
Fabrica de la Urlați se întinde pe 6 hectare și a fost inaugurată în 2010, în urma unei investiții de o sută de milioane de dolari, reprezentând prima investiție greenfield a grupului american din România. Fabrica are patru linii de fabricație, trei de șampoane (automatizate) și una de balsam (semi-automatizată). Pe an se produc aici 150 de milioane de sticle de șampon și balsam, ceea ce înseamnă aproximativ 65.000 de tone de șampon.