Parlamentul European a interzis accesul lobby-iștilor Amazon

Parlamentul European a interzis accesul lobby-iștilor Amazon
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Lobby-iștii gigantului american al vânzărilor online Amazon au accesul interzis în Parlamentul European la cererea Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt, confirmând informațiile publicate anterior în Politico, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Chestorii au autorizat Secretariatul General să retragă cartelele de acces pe termen lung ale reprezentanților intereselor Amazon", a spus purtătoarea de cuvânt, adăugând că o interzicere a accesului în Parlamentul European este o raritate, arată Agerpres.

Lanț de fast food-uri trece la „prețuri dinamice” CITEȘTE ȘI Lanț de fast food-uri trece la „prețuri dinamice”

Potrivit unei surse europene, Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European a solicitat participarea Amazon la audierile publice dar gigantul american a refuzat în repetate rânduri. Această comisie a început să analizeze politica salarială și condițiile de muncă de la Amazon, precum și atitudinea companiei cu privire la înființarea de sindicate.

Amazon avea 14 angajați la Bruxelles cu cartele de acces în Parlamentul European. ONG-ul Corporate Europe Observatory susține că Amazon a cheltuit 18,8 milioane de euro pentru a face lobby pe lângă instituțiile europene.

"Suntem dezamăgiți de această decizie, deoarece vrem să ne angajăm într-un dialog constructiv cu decidenții", a declarat un purtător de cuvânt de la Amazon, adăugând că grupul i-a invitat pe decidenți să îi viziteze facilitățile în mai multe ocazii.

CEO-ul Kellogg’s, sub critici. A recomandat americanilor să consume cereale la cină CITEȘTE ȘI CEO-ul Kellogg’s, sub critici. A recomandat americanilor să consume cereale la cină

Cu toate acestea, o solicitare de a vizita uzina Amazon din Germania în cursul lunii decembrie nu a putut fi onorată deoarece "acesta este cel mai aglomerat moment al anului pentru afacerile noastre".

În luna octombrie a anului trecut, Amazon a dat publicității primul său raport de transparență, conform căruia gigantul american are peste 181 de milioane de utilizatori frecvenți în Uniunea Europeană și angajează peste 150.000 de persoane în blocul comunitar.

Inditex, proprietarul Zara, extinde brandul cu prețuri mici Lefties, pentru a contracarea rivalul chinez Shein CITEȘTE ȘI Inditex, proprietarul Zara, extinde brandul cu prețuri mici Lefties, pentru a contracarea rivalul chinez Shein

Germania este cea mai mare piață a Amazon din Europa, cu 60,4 de milioane de utilizatori activi lunari. Urmează, în ordine, Italia (38,1 de milioane de utilizatori activi lunari), Franța (34,6 de milioane) și Spania (25 de milioane). Grupul american are 250 de depozite și centre logistice în UE. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
amazon