PepsiCo investește 100 milioane dolari în fabrica Star Foods din Popești-Leordeni

PepsiCo investește 100 milioane dolari în fabrica Star Foods din Popești-Leordeni
scris 26 sep 2022

Gigantul american PepsiCo investește 100 de milioane de dolari în trei linii de producție operaționale și un nou depozit automat și capabilități de automatizare în fabrica din Popești-Leordeni. Investiția urmează să fie finalizată până în 2024, având ca rezultat dublarea capacității de producție.

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

„Fiind un centru de producție și distribuție pentru piețele din Europa Centrală și de Est, România reprezintă o piață esențială în Europa”, spune Silviu Popovici Chief Executive Officer PepsiCo pentru Europa.

Drooler, start-up care produce și livrează mâncare gătită pentru câini, caută finanțare pentru dezvoltare CITEȘTE ȘI Drooler, start-up care produce și livrează mâncare gătită pentru câini, caută finanțare pentru dezvoltare

Anul trecut a fost finalizat un plan de dezvoltare pe 5 ani, implementat în fabrica de băuturi răcoritoare Dragomirești, în valoare totală de 40 milioane de dolari, constând în îmbunătățirea liniilor de producție și un depozit complet automatizat, cu o valoare de 15 milioane de dolari, pe o suprafață totală de 15.000 m2 și cu o capacitate de producție de 550.000 de tone de produse finite pe an.

În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, consolidând astfel rolul companiei de hub de producție și distribuție regional.

În luna august, PepsiCo a preluat 20% din acțiunile Carpathian Springs, producătorul Aqua Carpatica, controlat în România de omul de afaceri grec Jean Valvis, odată cu drepturile de distribuție exclusive pe canale specifice din România, Polonia și alte țări, cu perspectiva de a fi extinse și în alte piețe, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

ULTIMA ORĂ Compania Aeroporturi București va discuta suspendarea prestării de servicii către TAROM și inițierea de acțiuni judiciare, inclusiv, dacă este cazul, cu cerere de declanșare a insolvenței. UPDATE Mesajul CNAB CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Compania Aeroporturi București va discuta suspendarea prestării de servicii către TAROM și inițierea de acțiuni judiciare, inclusiv, dacă este cazul, cu cerere de declanșare a insolvenței. UPDATE Mesajul CNAB

PepsiCo este al doilea mare jucător din industria globală de băuturi și alimente, după Nestle, cu vânzări anuale de 70 miliarde de dolari și 260.000 de angajați.

În România, PepsiCo deține două unități de producție: una pentru băuturi răcoritoare, situată in Dragomirești, judetul Ilfov, și una pentru snack-uri, în Popești-Leordeni, inaugurată în 1995.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsico
popești-leordeni