Piața smartphone-urilor s-a contractat, Huawei nu cedează

Piața smartphone-urilor s-a contractat, Huawei nu cedează
scris 28 mai 2019

Vânzările mondiale de smartphone s-au contractat cu 2,7% în primul trimestru al acestui an, până la 373 milioane unități, a anunțat marți firma de cercetare de piață Gartner, transmite Reuters.

De asemenea, deși a fost absent de pe piața din SUA, producătorul chinez Huawei a reușit să își păstreze poziția de al doilea producător mondial de telefoane inteligente și, mai mult, a reușit să reducă decalajul care îl separă de liderul mondial Samsung, scrie Agerpres.

Lidl retrage de la vânzare un produs considerat periculos CITEȘTE ȘI Lidl retrage de la vânzare un produs considerat periculos

"Cererea pentru smartphone-uri premium rămâne inferioară celei pentru smartphone-uri de bază, ceea ce a afectat marjele pentru mărci precum Samsung și Apple, care au participații importante pe zona smartphone-urilor premium", a declarat directorul de cercetare de la Gartner, Anshul Gupta.

Gartner susține că grupul sud-coreean Samsung și-a păstrat titlul de cel mai mare producător mondial de smartphone-uri în primul trimestru din acest an, când a controlat 19,2% din piață, în scădere față de o cotă de 20,5% în aceeași perioadă a anului trecut. Urmează producătorul chinez Huawei, cu o cotă de piață de 15,7%, în creștere față de doar 10,9% în primul trimestru din 2018. Pe locul al treilea se situează grupul american Apple cu o cotă de piață de 11,9%, față de 14,1% în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone