Polirom are așteptări mari după acordarea Nobelului pentru Literatură: vânzări triple

Polirom are așteptări mari după acordarea Nobelului pentru Literatură: vânzări triple
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 10 oct 2019

Editura Polirom spune pentru Profit.ro că se așteaptă, după ce Academia Suedeză i-a desemnat astăzi pe scriitorii Olga Tokarczuk (Polonia) și Peter Handke (Austria) drept laureații premiului Nobel pentru Literatură pe 2018 și 2019, ca vânzările cărților polonezei, autor publicat de editură, să se tripleze în următoarea perioadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

În fiecare an, anunțul juriului Nobel crește puternic vânzările cărților autorilor premiați, iar mulți dintre cei care, poate, nici măcar nu au auzit de scriitorii respectivi trec pragurile librăriilor și le cumpără cărțile. Academia Suedeză i-a desemnat joi pe scriitorii Olga Tokarczuk (Polonia) și Peter Handke (Austria) laureații premiului Nobel pentru Literatură pe 2018 și 2019, iar numele acestora stârnesc deja curiozitatea cititorilor români.

Chiar dacă, cu aani în urmă. au apărut în limba română mai multe cărți de Handke, acestea nu se mai găsesc în librării și pe site-urile de carte. Este de așteptat, însă, ca marile edituri să se lupte de acum pentru drepturile de autor și să publice în următoarele luni cărțile scriitorului austriac.

În schimb, cărțile Olgăi Tokarczuk se găsesc în librării, publicate în ultimii doi ani de editura Polirom, care, recent, a lansat pe piață un nou titlu al scriitoarei poloneze.

Editura Polirom, cu 7 cărți de Kazuo Ishiguro publicate, a câștigat premiul Nobel pentru Literatură în acest an, având drepturile de autor și mizând pe vânzări CITEȘTE ȘI Editura Polirom, cu 7 cărți de Kazuo Ishiguro publicate, a câștigat premiul Nobel pentru Literatură în acest an, având drepturile de autor și mizând pe vânzări

Polirom a început în anul 2018 republicarea Olgăi Tokarczuk (după ce apăruseră două titluri în anii 2001, respectiv 2002, într-o colecție, acum dispărută - "A treia Europă" - dedicată literaturilor din Europa Centrală și de Est). Până în clipa de față au apărut, în seria nouă a Bibliotecii Polirom, romanele "Rătăcitorii" și "Poartă-ți plugul peste oasele morților" și volumul de proză scurtă "Ultimele povestiri", iar în colecția TOP10+ "Călătoria oamenilor cărții". "Tirajele au fost unele tipice pentru o autoare de literatură necomercială și care, în plus, nu scrie în engleză sau franceză: între 1.500 și 2.500 de exemplare. Din fericire, înaintea Nobelului, cam toate se îndreptau spre reprint, deci estimez că în mod normal s-ar fi vândut în jur de 4-5.000 până la încheierea contractelor. După acest Nobel surprinzător (pentru mine, cel puțin), acele tiraje cred că se vor tripla", a declarat pentru Profit.ro Bogdan-Alexandru Stănescu, consilier editorial la Polirom.

Editura are în plan publicarea unui alt roman de-ale Olgăi Tokarczuk, "Scripturile lui Iacob" (o metaficțiune istorică postmodernă de circa 1.000 de pagini) și încă o reeditare - "Străveacul și alte vremi".

viewscnt
Afla mai multe despre
olga tokarczuk
polirom
vanzari
carte