Prețurile de consum din SUA au consemnat în martie cea mai mare creștere din ultimii opt ani și jumătate

Prețurile de consum din SUA au consemnat în martie cea mai mare creștere din ultimii opt ani și jumătate
scris 14 apr 2021

Prețurile de consum din SUA au consemnat în martie cea mai mare creștere din ultimii opt ani și jumătate, cererea fiind încurajată de campania de vaccinare împotriva Covid-19 și de măsurile de stimulare economică lansate de administrația Biden, economiștii anticipând că va urma o scurtă perioadă de inflație mai ridicată, transmite Reuters.

Datele publicate marți de Departamentul Muncii au mai arătat și o creștere a prețurilor la producători, în condițiile în care redeschiderea economiei s-a lovit de blocajele existente în lanțurile de aprovizionare, constrângerile legate de capacitatea de producție și prețurile mai mari ale mărfurilor, scrie News.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, și mulți economiști consideră că inflația mai ridicată va fi temporară, urmând ca lanțurile de aprovizionare să se adapteze și să devină mai eficiente. Contrângerile de aprovizionare reflectă reorientarea cererii către bunuri și mai puțin către servicii, în timpul pandemiei care se află în al doilea său an.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Indicele prețurilor de consum au urcat luna trecută cu 0,6%, cel mai mare avans consemnat după august 2021, după o creștere de 0,4% în februarie.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

O creștere de 9,1% a prețurilor benzinei a reprezentat aproape jumătate din creșterea indicelui prețurilor de consum. În februarie, prețurile benzinei au avansat cu 6,4%.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Prețurile alimentelor au urcat cu 0,1% în martie. Prețurile alimentelor consumate în afara locuinței au crescut tot cu 0,1%

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
preturi