EXCLUSIV Grupul BIC, cel mai mare producător de pixuri din lume, vrea să își facă centru de distribuție regională în România. Discuții inclusiv cu milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic

EXCLUSIV Grupul BIC, cel mai mare producător de pixuri din lume, vrea să își facă centru de distribuție regională în România. Discuții inclusiv cu  milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 14 apr 2021

Grupul francez BIC, unul dintre cele mai recognoscibile branduri din lume, intenționează să își deschidă un centru regional de distribuție lângă București, potrivit surselor Profit.ro. Producătorul de pixuri, brichete și aparate de ras discută în acest sens cu mai mulți dezvoltatori imobiliari specializați, printre care și cu furnizorul de servicii logistice FM Logistic.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

BIC este prezent în România din anul 2000, dar nu are încă un centru de distribuție aici, potrivit informațiilor Profit.ro. Viitorul centru ar urma să deservească atât piața locală, cât și Bulgaria, spun sursele Profit.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

BIC discută cu mai mulți furnizori de servicii logistice din România, printre care cu FM Logistic, pentru închirierea unui depozit de circa 20.000 de metri pătrați.

BIC este client al FM Logistic și pe alte piețe, precum India. De altfel, FM Logistic pregătește extinderea parcului logistic pe care îl operează în Dragomirești cu 3 hale noi de depozitare în suprafață totală de circa 29.000 de metri pătrați și un cost al investiției estimat la aproximativ 13,8 milioane euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Logisticianul deține în Dragomirești un teren de circa 15 hectare pe care are un depozit de 20.000 de metri pătrați, închiriat către L’Oreal, iar noile clădiri vin în completarea acestuia.


Reprezentanții FM Logistic România au declarat, pentru Profit.ro, că în acest moment nu au nicio comunicare de făcut vis-a-vis de planurile sau obiectivele companiei.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții BIC nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Grupul BIC este controlat de familia franceză Bich, descendenta fondatorului Marcel Bich, și a avut în 2020 vânzări anuale de 1,6 miliarde de euro. Afacerile din România au totalizat 18 milioane de euro în 2019, cu 14% peste rezultatul anului anterior, conform ultimelor date. Compania este listată la bursa Euronext din Paris.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Afacerea FM Logistic este controlată de familiile Faure și Machet, prezente în topul celor mai bogați francezi cu o avere estimată la 500 de milioane de euro, potrivit publicației Challenges. Logisticeanul deține trei platforme în România: una de 18.000 de metri pătrați în Dudeștii Noi (Timiș), alta de 28.000 de metri pătrați în Petrești (Dâmbovița) și un depozit de 20.000 de metri pătrați în Dragomirești (Ilfov). În anul financiar 2019/2020, FM Logistic a obținut, în România, venituri de 29,8 milioane de euro. Compania a recrutat 350 de noi angajați în România.

Piața imobiliară a fost puternic impulsionată de încrederea în spațiile logistice și de distribuție, care au susținut consumul pe parcursul întregii perioade de stare de urgență.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
bic
depozit
fm logistic