Prețurile mondiale la alimente au ajuns la cel mai ridicat nivel din mai 2014

Prețurile mondiale la alimente au ajuns la cel mai ridicat nivel din mai 2014
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2021

Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a crescut în aprilie pentru a 11-a lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din mai 2014, pe fondul avansului prețurilor la zahăr, a anunțat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În aprilie, acest indice a crescut până la 120,9 puncte, de la o valoare de 118,9 puncte în februarie (o cifră revizuită ușor în sus față de valoarea inițială de 118,5 puncte), scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Noile estimări indică în acest sezon o creștere a producției de grâu și de porumb, a anunțat organizația cu sediul la Roma.

În aprilie, prețurile la cereale au înregistrat o creștere cu 1,2% față de luna precedentă, și de 26% față de perioada similară din 2020. Îngrijorările privind situația culturilor din Argentina, Brazilia și Statele Unite au dus la creșterea prețului porumbului cu 5,7% luna trecută, prețul grâului s-a menținut în mare parte stabil, în timp ce a scăzut prețul orezului.

În aprilie, prețul zahărului a crescut cu 3,9% față de luna precedentă, și cu 60% față de perioada similară din 2020, din cauza temerilor privind recolta slabă din Brazilia, în timp ce prețul uleiurilor vegetale a urcat cu 1,8%.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Prețurile la lactate s-au majorat cu 1,2% în aprilie, iar prețul cărnii cu 1,7%, pe fondul majorării cererii din estul Asiei.

Conform noilor estimări ale FAO, producția mondială de cereale în sezonul 2020 va fi de 2,767 miliarde tone, datele reprezentând o creștere de 2,1% față de sezonul 2019.

În sezonul 2021/22, producția de grâu ar urma să crească la 778,8 milioane tone, fiind anticipată o creștere de 6% a producției în Uniunea Europeană.

Prețurile la alimente înregistrează cea mai lungă perioadă de creștere din ultimul deceniu pe fondul valului de achiziții al Chinei și al livrărilor limitate pentru mai multe produse de bază, ceea ce riscă să accelereze inflația. Această îngrijorare este una pronunțată în special în rândul țărilor sărace care sunt dependente de importuri și au plase de siguranță și o putere de cumpărare limitate și care în prezent se confruntă și cu efectele pandemiei

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
alimente