Prețurile mondiale la alimente au continuat să crească în februarie, pentru a noua lună consecutiv

Prețurile mondiale la alimente au continuat să crească în februarie, pentru a noua lună consecutiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2021

Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a crescut în februarie, pentru a noua lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din iulie 2014, pe fondul avansului prețurilor la uleiurile vegetale și la zahăr, a anunțat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În februarie, acest indice a crescut până la 116 puncte, de la o valoare de 113,2 puncte în ianuarie (o cifră revizuită ușor în jos față de valoarea inițială de 113,3 puncte), scrie Agerpres.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Recoltele de cereale pe plan global sunt în grafic pentru a atinge un nivel record în 2020, a informat FAO, adăugând că datele preliminare indică o nouă creștere a producției în 2021.

În februarie, prețurile la cereale au înregistrat o creștere cu 1,2%, după ce prețul sorgului pe piețele internaționale a urcat cu 17,4%, datorită achizițiilor semnificative din China. Prețul grâului s-a menținut în mare parte stabil, în timp ce au crescut prețurile la porumb și orez.

Prețul la grâu a urcat cu 6,8% în ianuarie, datorită cererii globale solide și a majorării taxei la exporturile de grâu rusesc, anunțată de oficialii de la Moscova, a informat FAO.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Luna trecută, prețul zahărului a crescut cu 6,4%, iar prețul uleiurilor vegetale a urcat cu 6,2%, la cel mai ridicat nivel din aprilie 2012.

Prețurile la lactate s-au majorat cu 1,7% în februarie, iar prețul cărnii cu 0,6%, pe fondul reducerii importurilor de carne de porc de către China.

Conform noilor estimări ale FAO, producția mondială de cereale în sezonul 2020 va fi de 2,761 miliarde tone, față de 2,744 miliarde tone cât estima anterior, datele reprezentând o creștere de 1,9% față de sezonul precedent. Această revizuire reflectă creșterea cu 7,5 milioane de tone a producției globale estimate la grâu, în urma datelor publicate recent de autoritățile din Australia, UE, Kazahstan și Rusia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
alimente
fao