Primark va majora de la 1 aprilie salariile angajaților din Marea Britanie

Primark va majora de la 1 aprilie salariile angajaților din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Retailerul de îmbrăcăminte Primark a anunțat că aproximativ 27.000 de angajați din Marea Britanie vor beneficia de la 1 aprilie de o creștere medie a salariilor de 9,1%, în condițiile în care Guvernul pregătește majorarea salariului minim, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Primark face parte din grupul internațional Associated British Foods.

Majorarea salariilor este urmărită cu atenție de Banca Angliei (BoE), care evaluează dacă presiunile inflaționiste din economia britanică s-au atenuat suficient pentru a începe reducerea dobânzilor, scrie Agerpres.

Grupul de modă Gap a obținut rezultate financiare peste așteptările Wall Street în trimestrul patru, susținute de cererea pentru mărci precum Old Navy CITEȘTE ȘI Grupul de modă Gap a obținut rezultate financiare peste așteptările Wall Street în trimestrul patru, susținute de cererea pentru mărci precum Old Navy

Primark a informat că plata medie pe oră pentru angajații din magazinele din Anglia, Țara Galilor și Scoția va crește la 12 lire sterline, iar pentru cei din Londra la 12,56 lire sterline.

De la 1 aprilie, salariul minim ar urma să crească la 11,44 lire sterline (14,69 dolari) pe oră, de la 10,42 lire sterline pentru cei care au 21 de ani sau mai mult.

Unii retaileri de îmbrăcăminte și unele rețele de hipermarketuri au majorat deja salariile, inclusiv John Lewis (10%), Asda (8,4%), Marks & Spencer (10,1%). Și alte companii, cum ar fi Sainsbury's, Aldi, Lidl și Costa au anunțat majorări salariale pentru 2024. 

viewscnt
Afla mai multe despre
primark
salarii