Procter & Gamble deschide o nouă fabrică la Urlați, cu ajutor de stat

Procter & Gamble deschide o nouă fabrică la Urlați, cu ajutor de stat
scris 5 dec 2019

Procter & Gamble construiește o nouă fabrică la Urlați în care va produce capsule de detergent lichid pentru Ariel și Leno. Fabrica va avea 120 de angajați, a anunțat Antoine Brun, vicepreședintele Procter & Gamble Europa de Sud-Est.

Fabrica va fi inaugurată în 2021 și este, potrivit companiei, cea mai mare investi'ie a companiei pe plan local. Pentru acest proiect, P&G a primit un ajutor stat de aproape 30 de milioane de lei

Prima franciză Xiaomi din România a fost deschisă. Planuri pentru noi magazine CITEȘTE ȘI Prima franciză Xiaomi din România a fost deschisă. Planuri pentru noi magazine

"Fabrica va fi construită în mai multe etape. Prima, care sperăm să fie gata în 2021, va avea o singură linie de producție, iar cea mai mare parte a producție va merge la export", a declarat Brun.

În prezent, P&G produce capsule de detetergent doar în Franța. Fabrica din România va exporta în special către țările din regiune.

Procter&Gamble este prezentă în România din 1992. Compania deține, la Urlați, o fabrică de produse pentru îngrijirea părului (șampon și balsam). Fabrica de la Urlați este, în prezent, singura pe care grupul o are în România, după ce, în 2014, a decis să vândă fabrica de detergenți de la Timișoara grupului german dalli. Parte a înțelegerii dintre cele două grupuri a fost atunci și asigurarea unui contract de aprovizionare între dalli group și P&G. Astfel, dalli a acceptat să producă la Timișoara încă pentru doi-trei ani atât detergent pudră pentru rufe (Ariel, Tide, Bonux) și detergentul de vase Fairy.

Fabrica de la Urlați se întinde pe 6 hectare și a fost inaugurată în 2010, în urma unei investiții de o sută de milioane de dolari, reprezentând prima investiție greenfield a grupului american din România. 

Fabrica de șampon și balsam are circa 300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
procter & gamble
ariel