Afacerile din comerț cu crescut

Afacerile din comerț cu crescut
scris 5 dec 2019

Cifra de afaceri din comerț a crescut cu 7,1% în primele zece luni ale acestui an, față de perioada similară a anului trecut, pe fondul avansului consemnat de vânzările de produse nealimentare și alimentare, și carburanți, potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate joi.

"Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.X.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2018, a înregistrat o creștere cu 7,1% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,5%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,4%). Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-31.X.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2018, a înregistrat o creștere cu 7,1% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,8%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,1%)", precizează INS.

Prima franciză Xiaomi din România a fost deschisă. Planuri pentru noi magazine CITEȘTE ȘI Prima franciză Xiaomi din România a fost deschisă. Planuri pentru noi magazine

În octombrie, afacerile din comerț au consemnat o creștere de 2% față de septembrie, pe serie brută, și de 0,8% pe serie ajustată sezonier. Creșterea pe serie brută a fost impulsionată de comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+2,4%), vânzările de produse nealimentare (+2,0%) și vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,8%). Pe serie ajustată, avansul cifrei de afaceri din comerț a fost determinat de comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%) și vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,0%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,1%, scrie Agerpres.

Față de octombrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 6,9% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+8%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+6,9%) și la vânzările de produse nealimentare (+6%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna octombrie a înregistrat o creștere cu 6,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită creșterilor din vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+6,9%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+6,8%) și din vânzările de produse nealimentare (+6,2%). 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comert
ins